fbpx

Мешканці Брошнів-Осади погрожують перекрити міжнародну трасу, якщо в селищі закриють лікарню

Суспільство 20:37, 07.11, 2016

Сьогодні, 7 листопада, у селищі міського типу Брошнів-Осада на Івано-Франківщині люди відстоювали свою, - єдину в населеному пункті, - лікарню. З протестувальниками спілкувалися представники Рожнятівської районної державної адміністрації.

Серед мешканців селища ширяться чутки, що єдину лікарню в Брошнів-Осаді, яка обслуговує відразу 3 населениїх пункти, хочуть закрити через нерентабельність. Якщо це трапиться, за медичною допомогою їм доведеться їздити майже за 12 кілометрів – до райцентру Рожнятова.

Мешканці дізналися, що до лікарні збирається прибути виїзна комісія саме з метою її реорганізації. Це викликало хвилю обурення і протестів з боку громадськості.

"Ми вже втретє прийшли до лікарні з протестом проти закриття і готові піти на радикальні дії задля того, щоб зберегти нашу лікарню. Ми навіть готові перекрити міжнародну трасу", – розповіла кореспонденту 0342.ua пані Марія, одна із активісток. 

Як розповідають місцеві мешканці, раніше лікарня мала більшу кількість працівників та навіть мала свій пологовий будинок. Але її штат постійно скорочувався. Зараз залишилась лише одна машина швидкої допомоги, яка обслуговує відразу три населені пункти.

Представники влади намагалися заспокоїти людей – запевняли, що приїхали не для того, щоб закрити лікарню, а з позачерговою перевіркою і задля надання практичної допомоги.

У ході перевірки комісія повинна буде зібрати довідки про роботу лікарні від усіх медпрацівників цієї установи і подати звіт до районної ради. Громадські активісти Брошнева звернулися до комісії з проханням вказати у своєму звіті думку мешканців селища, яких повністю влаштовує робота лікарів та лікарні в цілому.

"Скорочувати кількість працівників та ліжко-місця немає сенсу, оскільки в такому випадку лікарня не зможе повноцінно функціонувати і її доведеться закрити", – заявив головний лікар Брошнівської районної лікарні Олег Рибчак.

На обурення людей скороченням штату медперсоналу лікарні члени комісії заявили, що це наслідок реформи медичних закладів та галузі в цілому, яка спрямована на покращення результативності роботи лікарів. Адже на цей час у Рожнятівському районі дільничний терапевт обслуговує від 2,5 до 5 тисяч громадян, хоча в нормі це має бути до 1 тисячі. 

Відповіді трохи заспокоїли місцевих жителів, в результаті чого вони розійшлися по домівках, але запевнили, що триматимуть ситуацію під контролем і не дадуть закрити єдину в селищі лікарню. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: