fbpx

Мешканці Підгірянки вважають, що міська влада стала на бік забудовника, який посягає на їхній двір

Суспільство 16:28, 31.07, 2015

В Івано-Франківську будівельна компанія ПП "Санліт-Захід" подала в суд на 10 мешканців трьох будинків на вулицях Марійки Підгірянки та Відкрита, які не дозволили їй загородити територію у їхньому дворі і розпочати зведення багатоповерхівки. Підприємство вимагає відшкодування збитків на усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою.

Відповідачка Любов Притуляк подала клопотання про призупинення цього позову, оскільки є учасником іншого судового засідання – у справі про знесення господарських будівель, які, власне, орендує позивач -забудовник. Вона вважає, що це може вплинути на хід суду і винесення рішення, оскільки у другій справі міська рада через інспекцію з благоустрою подала до суду за самочинне будівництво на двох людей, які мають на цій ділянці гаражі з 70-х років. Загалом на цій території знаходиться 25 гаражів.

"Перед тим, як викликати їх у суд, на місце приходив чоловік з Інспекціі благоустрою і просив їх показати документи, після чого їм прийшов штраф 310 гривень з цієї Інспекції. Люди його заплатили. Це стало підставою позову до суду – мовляв, якщо заплатив, то сам визнав, що будівництво самочинне. Хоча люди мали лише порушення в документах чи не до кінця оформлені гаражі", – розповів активіст В’ячеслав Кобзан.

Відтак, уважає В'ячеслав Кобзан, міська влада стала на бік забудовника.

"Нас просто обвели довкола пальця, підставили", – каже Любов Притуляк.

Також Притуляк звернулася в прокуратуру і та почала досудове розслідування за фактом незаконного знесення господарських споруд.

Досі чинне рішення міської ради від 2006 року про те, що забудова дозволяється із знесенням гаражів, комор і будинків барачного типу з умовою відселення мешканців. Прокуратура відкрила справу, кажуть відповідачі, бо в Договорі оренди землі попереднього Ремкомбудінвест змінено визначення, що на землі знаходяться капітальні споруди, які не належать орендарю, на інше визначення – вільна від забудови земельна ділянка в частині її характеристики.

На цій ділянці є капітальна будова – туалет до найстаршого будинку Марійки Підгірянки, 25, який був зведений у 1939 році. Там були 12 туалетів. З часом потреба відпала, але частина квартир не мають каналізації і досі ними користуються.

Попри це, суд відмовив у задоволенні клопотання мешканців. Судове засідання триває.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: