fbpx

Мешканці Ворохти нарікають, що ні правоохоронці, ні контролюючі органи не реагують на свавілля ФСТ «Колос»

Суспільство 10:53, 25.08, 2017

За ініціативи ГО «Відродження Ворохти» відбулись збори громади селища Ворохта. На зборах розглянули ситуацію, яка склалася з канатно-крісельною дорогою на П’ятихатки у Ворохті.

Канатна дорога була одним із основних елементів туристичної інфраструктури селища, її довжина складає 1845 м, належить вона НСБ «Україна» колишнього об’єднання «Колос».

В зв’язку із тим, що звернення Ворохтянської громади до правоохоронних органів з приводу розкрадання майна та зумисного доведення до банкрутства комплексу канатно-крісельної дороги ніяких результатів не дало, на зборах вирішили, що тепер селищна влада має прийняти рішення про невикористання земельної ділянки загальною площею 7,25 га, на якій розташований комплекс (канатно-крісельна дорога, лижна та біатлонна траси, стрільбище).

Також на зборах розглянули питання щодо облаштування відпочинкової території на річці Прут в центральній частині селища. Але і тут виникла проблема, пов’язана із НСБ «Україна» ФСТ «Колос». Адже 100 м вище від обраного місця по річці Прут розташований корпус бази на 150 осіб, стоки якого без будь-якої очистки скидаються в річку. При цьому керівництво ФСТ «Колос» не вживає ніяких заходів для усунення цієї проблеми, а екологічні служби поки що не реагують.

Далі порушувалася проблема забезпечення населення селища твердим паливом, зокрема формування ціни на дрова. Адже, живучи практично «серед лісу», населення змушене купувати дрова за ціною, розрахованою мало не за формулою «Роттердам плюс», яка застосовується на міжнародних біржах. На зборах вирішили створити робочу групу та доручити їй дослідити процес ціноутворення на продукцію лісової промисловості у регіоні. Водночас організувати круглий стіл за участю керівництва цієї галузі в Івано-Франківській області, Держлісгоспу, Карпатського НПП та громади.

Гострі дискусії на зборах точились над проблемою облаштування тротуарів. Адже центральну дорогу селища відремонтували, тож тепер постало питання облаштування тротуарів. Для вирішення цієї проблеми створено робочу групу із присутніх активістів громади, на яку покладено обов’язок найближчим часом знайти шляхи вирішення ситуації.

Наостанок розглянули питання облаштування нового кладовища. Як зазначив колишній селищний голова Юрій Павлюк, у 2010 році уся необхідна  документація була виготовлена. Однак наступного голову селища це надзвичайно важливе питання не цікавило, як наслідок, виникла необхідність починати всю проведену роботу заново.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: