fbpx

Microsoft допоможе створити в Україні освітню онлайн-платформу

Суспільство 12:30, 25.01, 2017

Міністр освіти Лілія Гриневич та віце-президент Microsoft з питань освіти Ентоні Сальсіто обговорили можливість розробки інтерактивної онлайн-платформи, яка може забезпечити громадянам України доступ до якісних освітніх матеріалів.

За словами Лілії Гриневич, онлайн-платформа має стати важливою складовою реформи загальної середньої освіти в Україні, пише освіта.ua.

"Трансформація освіти є однією з ключових реформ для країни. Концепція Нової української школи має забезпечити інвестиції в розвиток людського капіталу заради інноваційного зростання країни і самореалізації кожної людини. В основі нової платформи будуть закладені нові стандарти знань, сучасні навчальні програми та методи. Окрім того, ми маємо на меті впровадження дистанційної моделі навчання", – зазначила Гриневич.

Сторони також обговорили можливість участі Microsoft у технічній розробці освітньої онлайн-платформи, менторській допомозі та підготовці вчителів до нових умов за допомогою курсів та навчальних програм Microsoft.

"Для наших вчителів настане час великих відкриттів, і ми будемо вдячні компанії Microsoft за допомогу в розробці та технічній підтримці освітньої онлайн-платформи", – наголосила міністр освіти.

У свою чергу, Ентоні Сальсіто висловив переконання, що, окрім створення системи, не менш важливим кроком є побудова відповідної культури, де лідери-освітяни слугуватимуть взірцем для своїх колег.

"За статистикою, якщо в школі є такий лідер – він провокує на створення цієї культури та "тягне" за собою близько 90% вчителів. Освіта є одним з основних прав людини і найбільш важливим внеском у майбутнє окремих людей, громад, нації і цілого світу. Наша мета – допомагати кожному педагогу та учню досягати більшого завдяки технологіям", – додав віце-президент Microsoft.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: