fbpx

Міліція спускає на гальмах розслідування стрілянини в Яблуниці, під час якої важко поранили підлітка

Суспільство 19:14, 18.02, 2015

Такий висновок випливає з відповіді обласної прокуратури на запит депутата Івано-Франківської облради Петра Шкутяка.

Депутат Івано-Франківської обласної ради Петро Шкутяк звернувся до керівництва обласної прокуратури та міліції з запитом щодо розслідування масової бійки та стрілянини, яка сталася 14 грудня минулого року в селі Яблуниця Яремчанської міської ради. 

У відповіді на запит виконувач обов'язків прокурора області Володимир Торованин повідомив, що у зв'язку з неефективним досудовим розслідуванням у слідчому відділі Яремчанського МВ УМВС розслідування справи доручено слідчим Богородчанського районного відділу УМВС. 

1

Як повідомляв КУРС14 грудня близько 23-ї години вечора у центрі села Яблуниця Яремчанської міськради біля бару "Калина" зав’язалася бійка. За словами очевидців, працівники з "Буковелю", які тимчасово живуть у селі, посварилися з місцевими. Причому, як зазначив депутат Яблуницької міської ради Андрій Марійчин, це була навіть не сварка, а "розмова на підвищених тонах". Однак "буковельські" подзвонили за підмогою. Через деякий час приїхали кілька чоловіків, один з яких почав стріляти у місцевих з рушниці. Він важко поранив 16-річного хлопця, який був свідком події. 

Підлітка госпіталізували до обласної дитячої лікарні в Івано-Франківську. Рентген показав у правій нозі потерпілого 170 шротин, зачепило й ліву ногу, в яку потрапили 5-6 шротин. Хлопця прооперували. Гроші на лікування збирали усім селом.

За цим фактом Яремчанський міськвідділ міліції відкрив кримінальне провадження.

Мати злопця Марія Варцаб’юк ще місяць тому висловила підозру, що справу пробують замнути. Жінка розповідала КУРСу, що якийсь чоловік приходив в лікарню і пропонував тисячу доларів за те, щоб вона забрала заяву. Коли жінка не погодилася, до неї почали дзвонити і погрожувати: мовляв, якщо не забере заяву, то зроблять так, що син ще й вийде винним у справі. 

Схоже, побоювання матері мають підстави. Стрілець, попри те, що його одразу впізнали місцеві мешканці – а свідками стрілянини стали десятки осіб,  виявився достатньо впливовим, аби міліція з розслідуванням не поспішала. Схоже на те, що і в Богородчанському райвідділі справу спускають на гальмах. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: