fbpx

Мінекології назвало промислові регіони України з найвищим рівнем забруднення. Серед них – Прикарпаття

Суспільство 08:05, 04.10, 2016

Найбільшої шкоди довкіллю завдають підприємства гірничо-металургійного комплексу та ТЕС.

Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, передає прес-служба відомства.

"У нас є топ-100 і топ-10 підприємств-найбільших забруднювачів. Вони здебільшого локалізовані у певних регіонах. Це не лише південь України. Такі підприємства є і у Івано-Франківській області, і у Львівській області, і під Києвом – неподалік тих елітних дач, де живе багато заможних киян", – зазначив Семерак.

При цьому міністерство пропонує змінити застарілі підходи до вирішення проблеми із обліком шкідливих речовин, які викидають промислові підприємства в атмосферу.

"Система, яку ми пропонуємо, передбачає обов’язкове встановлення фільтрів та лічильників з вільним доступом до цієї інформації всіх українців та жорсткими правилами: якщо перебрав свої ліміти на викиди, то маєш платити. Тобто наша позиція вже сформульована. Зараз маємо виписати та змінити законодавство", – пояснив голова Мінекології.

Нагадаємо, Міністерство екології та природних ресурсів України з 16 вересня почало перевірку підприємств, в яких є ліцензії на ведення господарської діяльності із здійснення операцій у сфері поводження з небезпечними відходами. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: