fbpx

Міністерство оборони буде готувати українців до тотального спротиву проти військової агресії

Суспільство 07:52, 19.08, 2014

У Міністерстві оборони планують, що уже до кінця року так звані курси молодого бійця стануть обов'язковими для усіх без винятку українців.

Програму підготовки українців до тотального спротиву проти військової агресії зараз випробовують на Одещині, передає ТСН

Розібрати та зібрати автомат, цілитися й стріляти, битися врукопаш, водити та обслуговувати бойові машини навчатимуть на базі Військової академії Одеси. Журналістам демонструють лише частину навчальної програми, аби не розкривати всіх секретів.

Зараз тут проходять навчання курсанти та офіцери запасу, згодом розпочнуть загальновійськову підготовку мобілізованих. Насамперед цей курс підготовки для мобілізованих. Але й цивільним такий досвід потрібен, кажуть військові. Для ефективного захисту держава повинна мати не лише високопрофесійні збройні сили.

"Пацифікація, яка здійснювалася в країні протягом усіх років незалежності, призвела до того, що, на жаль, більшість дорослого чоловічого населення не вміє розібрати та застосувати штатний автомат Калашникова. Це блоки, які будуть застосовуватися в територіальній обороні, тобто допомога збройним силам у захисті населених пунктів, охорони стратегічних об'єктів, ведення партизанської боротьби, створення підпільних мереж та створення допоміжних мереж", – розповідає радник міністра оборони України Олександр Данилюк. 

Нову програму перепідготовки почнуть застосовувати до кінця року після остаточного затвердження та навчання кількох експериментальних груп у великих містах України. 
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: