fbpx

Міністр освіти Лілія Гриневич разом із нардепами відвідала Прикарпаття

Політика 08:50, 05.08, 2017

На Франківщині пройшов IV карпатський форум народовладдя.

У селі Красноїлля Івано-Франківської області проходив IV карпатський форум народовладдя, присвячений питанням освіти у гірських та високогірних районах України.

Про це повідомляє Еспресо.TV.

У форумі взяла участь делегація народних депутатів: голова комітету Верховної Ради з питань культури та духовності Микола Княжицький, а також нардепи Олег Березюк, Іван Рибак, Сергій Соболєв та Олександр Шевченко. Депутати, зокрема, ознайомилися зі станом навчальних закладів та доріг і відвідали дві школи у селищі в гірській місцевості.

"Наше завдання – донести до всіх необхідність зберегти традиції, які століттями існували в нашій державі. Ми робитимемо все, щоб не втратити надбання, які народи, що живуть біля кордону України, зберегли впродовж тисячоліть. І навіть примножувати їх", – сказав Княжицький.

Також форум відвідала міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

"Дуже важливо на законодавчому рівні надати окремим селищам статуси високогірних. Відтак визначити необхідні коефіцієнти для виділення коштів для будівництва доріг, обслуговування шкіл. Нам необхідно зберегти ці автентичні колоритні місцевості в Україні. В першу чергу це стосується відновлення транспортної інфраструктури, звичайно ж, шкіл", – сказала міністр.

За інформацією місцевих органів управління освітою, у населених пунктах Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської та Чернівецької областей у гірській місцевості функціонують 535 шкіл. У них навчається 78,7 тис. учнів, що становить відповідно 3,2 та 2,0 відсотки від загальної кількості школярів у державі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: