fbpx

Міністр спрогнозував, коли українці отримуватимуть середню зарплату в 500 євро

Суспільство 17:03, 18.07, 2017

Міністр соціальної політики України Андрій Рева назвав терміни появи зарплати в півтисячі євро.

За словами Реви, якщо в Україні середня зарплата становитиме 500 євро, то у країни різко скоротиться міграція в Польщу, пише finance.ua.

"Я вважаю, що в Україні за 2-3 роки можна при оптимістичному сценарії досягти такого результату. Ось коли в Україні середня заробітна плата становитиме 500 євро в середньому, я вважаю, що тоді ми зможемо вести розмови, щоб створювати умови для того, щоб люди залишалися в країні.

Якщо ми програємо цей бій, ми втратимо кадри і втратимо майбутнє цієї країни", – сказав він.

Міністр соцполітики також зазначив, що стратегічним напрямком Мінсоцполітики України є реалізація програми гідної оплати праці.

На думку Реви, в іншій країні у громадян існує можливість знайти більш високооплачувану роботу або вимагати від роботодавця підвищення зарплати, в разі, якщо заробітна плата не влаштовує. Але така система не діє в Україні.

"Якщо ми хочемо жити цивілізовано, то люди повинні ставити такі запитання і в майбутньому. Якщо я хочу жити гідно, у мене має бути вища зарплата і повинна оплачуватися "по-білому", – підкреслив Рева, відповідаючи на запитання глядача, як можна прожити на мінімалку в нинішній час.

Також міністр вважає, що ключем до розв’язання проблем є не надання державної допомоги, а створення умов для підвищення людям заробітної плати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: