fbpx

Міноборони запрошує медиків на службу за контрактом

Здоров'я 19:15, 22.08, 2016

Міноборони розпочало інформаційну кампанію під гаслом "Врятуй життя своїм бойовим побратимам – уклади контракт зі Збройними силами України" з метою збільшення кількості військових лікарів.

Так, запрошуються медичні працівники на службу за контрактом в закладах охорони здоров’я і частинах Збройних сил України. Наразі медична служба ВСУ укомплектована особовим складом: лікарі – 55%, середній медичний персонал – 61% і молодший медичний персонал – на 46%.

За словами начальника медичної служби ЗСУ Едуарда Хорошуна, проведення інформаційної кампанії обумовлено необхідністю формування постійного кадрового резерву військових медиків, які здатні сумлінно виконувати військовий обов’язок у військових госпіталях, медичних ротах та в районі проведення АТО, надавати медичну допомогу пораненим, травмованим військовослужбовцям ЗСУ, інформує УНІАН.

Він повідомив, що з цією метою Національним військово-медичним клінічним центром, військово-медичними клінічними центрами регіонів, військовими госпіталями організовано співпрацю з військовими комісарами, керівниками медичних і навчальних закладів, начальниками департаментів та управлінь охорони здоров’я областей і України щодо професійної орієнтації медпрацівників для подальшої служби у ЗСУ та популяризації військової служби в медичних закладах оборонного відомства.

Акцент робиться на актуальності професії військового лікаря, військового фельдшера, санінструктора, медичної сестри. Він поінформував, що на сьогодні укомплектованість особовим складом закладів охорони здоров’я, підпорядкованих Військово-медичному Департаменту Міноборони, становить: лікарі – 75,6%, середній медичний персонал – 67,9%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: