fbpx

Міськвиконком не може присвоїти адресу мешканцям новобудови на Мазепи, 35-а

Суспільство 13:48, 29.05, 2015

В Івано-Франківську мешканці будинку по вулиці Мазепи, 35-а вимагають у міського виконавчого комітету присвоїти поштові адреси їхньому будинку.

"Ми стали заручниками ситуації, забудовник заплатив усі гроші, він здав нам квартири, і ми просимо, щоб ви визнали цей будинок і присвоїли йому поштову адресу, – говорить мешканка будинку,  дайте нам поштову адресу, щоб ми могли прописати там своїх дітей".

Директор департаменту містобудування та архітектури Володимир Гайдар підтвердив, що у департаменті є всі документи, які потрібні для присвоєння поштових адрес. Але є рішення минулої сесії Івано-Франківської міської ради, яке рекомендує департаменту утриматися від надання поштових адрес мешканцям будинку по вулиці Мазепи, 35-а до завершення судових справ по цьому будинку.

Будинок на Мазепи, 53-а у Франківську за рішенням суду визнаний незаконно збудованим. Міськвиконком судиться за його знесення. 

Секретар міської ради Микола Вітенко заявив, що перед виконкомом мав зустріч з мешканцями будинку, але сьогодні за це питання не голосуватиме, оскільки вважає, що таке рішення має прийматися за участю міського голови.

Люди просять пожаліти їх:

"Ми все життя працювали, взяли кредити, щоб придбати квартири, а зараз у нас все забирають. Ми не для того робили Майдан, щоб депутати нам сказали, що ми не можемо тут голосувати".

Микола Вітенко на це зауважив, що не буде підлаштовуватись ні під кого, і потрібно врахувати позицію міського голови.

"Рівно тиждень тому сесія прийняла рішення стосовно цього будинку, за яке я голосував, і я не флюгер, щоб під когось підлаштовуватись. Також мені цікава позиція міського голови з цього питання", – сказав Вітенко.

"Зробіть нам подарунок до Зелених свят – присвойте поштові адреси! Люди уже ремонти поробили, завозять меблі, а ви хочете будинок зносити", – попросив мешканець.

Заступник міського голови Зіновій Фітель зауважив, що сьогодні це питання може не набрати достатню кількість голосів, і попросив відтермінування 2 тижні, щоб члени міськвиконкому узгодили це питання між собою.

"Прошу вас, почуєте нас, дайте нам два тижні, щоб ми порадилися, а не зіпсували це питання. Через два тижні, незалежно, які будуть бачення, ми проголосуємо", – пообіцяв Фітель.

Люди повірили в обіцянку і погодились, щоб члени виконкому розглянули це питання на наступному засіданні. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: