fbpx

Міська влада пропонує вичистити від зовнішньої реклами середмістя Франківська

Суспільство 07:03, 29.04, 2015

Виконавчий комітет погодив та направив на розгляд сесії міської ради Концепцію розвитку зовнішньої реклами в Івано-Франківську.

Автор концепції – Департамент містобудування та архітектури міськвиконкому. Її мета  впорядкування розміщення рекламних засобів та впровадження сучасних рекламних технологій. Головною проблемою міста чиновники від архітектури вважають безсистемне розміщення рекламоносіїв, самовільне розміщення реклами, та передовсім – відсутність чітких правил регулювання реклами.

Тому в Концепції предбачені рекламні формати і зони. 

Франківськ з погляду розміщення реклами розділений на п’ять зон. "Нульова” зона в середмісті передбачає повну відмову від зовнішньої реклами, де забороняється розміщення будь-яких рекламних засобів. Зокрема, зовнішню рекламу пропонують заборонити біля пам’яток архітектури, на головних площах середмістя, в парках та скверах, а також уздовж вулиць Шевченка та пішохідної Незалежності.

В інших зонах дозволяється розміщення окремих видів реклами залежно від формату. Чим більший формат – тим далі від центру.

Впорядкувати рекламоконструкції та демонтувати заборонені підприємці повинні будуть в строк від шести до 12 місяців з моменту ухвалення Концепції на сесії міської ради, інформує Галка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: