fbpx

Міська влада і підприємці не змогли дійти згоди щодо розміщення зовнішньої реклами в Івано-Франківську

Суспільство 19:56, 15.12, 2014

Влада, громада та представники рекламного бізнесу міста не дійшли згоди щодо розміщення зовнішньої реклами на території Івано-Франківська.

Представлений на відкрите громадське обговорення проект рішення міської ради "Про затвердження Концепції розвитку зовнішньої реклами в м. Івано-Франківську" отримав неоднозначну оцінку з боку громади міста та не здобув підтримки бізнесу.

Рекламників обурило, що, на їхню думку, цією концепцією міська влада збирається прирівняти тих, хто робить все чесно і отримав дозвіл від департаменту архітектури і містобудування на розміщення зовнішньої реклами, з тими, хто незаконно і самовільно встановлює рекламні об’єкти.

На думку підприємців, міській владі слід більше працювати не над концепцією зовнішньої реклами, а напрацьовувати дієві механізми демонтажу незаконних вивісок.

Підприємці також нагадують, що у випадку заборони реклами у центрі Івано-Франківська міський бюджет недоотримає кілька сотень тисяч гривень у рік.

Депутат Івано-Франківської міської ради Володимир Кушнір підтримав підприємців та заявив, що у разі прийняття цієї концепції та заборони зовнішньої реклами у так званій "нульовій" зоні (середмістя, парк, сквери – КУРС) складеться парадоксальна ситуація, коли власники рекламних площ просто перестануть сплачувати кошти за оренду і відмовляться самостійно знімати вивіски, а у міському бюджеті коштів на демонтаж незаконної реклами немає. Відповідно, отримаємо ситуацію, коли підприємці не платитимуть за оренду рекламних місць, але рекламна продукція висітиме далі.

Громада міста висловила підтримку концепції, проте погодилася із підприємцями, що спочатку варто звільнити місто від незаконної зовнішньої реклами, а вже тоді приймати концепцію з її розміщення.

Нагадаємо, відповідно до "Концепції розвитку зовнішньої реклами в м. Івано-Франківську" пропонується розподілити місто на п'ять форматних зон, кожна з яких матиме свої правила розміщення зовнішньої реклами.

Так, у "нульовій" форматній зоні, а це передусім історична частина міста та міські парки, сквери, пропонується повністю заборонити зовнішню рекламу. У першій форматній зоні – дозволити розміщення рекламних площ до 3 м кв. У другій форматній зоні можна буде розміщувати рекламу площею до 12 м кв. У третій форматній зоні дозволятиметься реклама площею до 18 м кв та у четвертій форматній зоні обмеження щодо рекламної площі не діятимуть.

Більш детально із поділом міста на форматні зони можна ознайомитись за посиланням >>>

За словами директора Департаменту архітектури і містобудування Володимира Гайдара, концепція у січні буде виноситись на засідання міськвиконкому, а до цього часу усі охочі можуть пропонувати власні поправки та зауваження щодо змісту концепції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: