fbpx

Міськрада Франківська вимагає заборонити транзит російських фур

Політика 11:21, 11.03, 2016

Івано-Франківська міська рада звернулася до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України щодо недопущення транзиту російського вантажного транспорту територією України.

"Івано-Франківська міська рада вимагає від уряду Арсенія Яценюка невідкладно заборонити транзит російських фур українською територією та скасувати зрадницьке за змістом і суттю рішення про відновлення такого транзиту з 25 лютого 2016 року", – йдеться у зверненні.

Тоді, коли Росія продовжує військову агресію проти України, вбиває українських військових та переслідує мирних громадян, влада дозволяє агресору заробляти на українській економіці. Так депутати закликають підірвати російську економіку.

"Перемогти ворога можливо лише дієвими засобами, нанесенням йому максимального рівня втрат, зокрема в економічній площині. Припинення транзиту транспорту – один із таких засобів, який послідовно та системно підриватиме російську економіку. Водночас кожна пропущена українськими дорогами російська фура – це фактично новий снаряд в українських бійців",  вважають депутати.

У зверненні також йдеться, що 26 лютого 2016 року ВО "Свобода" та громадські активісти відновили загальноукраїнську акцію з блокування проїзду російських вантажних автомобілів територією України у зв’язку зі зрадницькою, капітулянтською позицією уряду Яценюка.

"У зв'язку із ситуацією, що склалася, Івано-Франківська міська рада висловлює свою підтримку акції з блокування руху російських фур територією України. Ми вимагаємо від найвищої влади припинити лобіювати інтереси олігархів та російських окупантів в Україні, не здійснювати політики подвійних стандартів щодо агресора і повністю зупинити транзит російського вантажного транспорту територією України",  підкреслено у зверненні.

Нагадаємо, прикарпатські "свободівці" безуспішно чекали на російські фури, аби влаштувати їм блокаду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: