fbpx

Міськрада відмовилася розглядати рішення про скасування забудови на Макогона

Суспільство 13:21, 19.08, 2016

Сьогодні на сесії міської ради делегація франківців, що мешкають на Макогона та сусідніх вулицях, вимагали в депутатів скасувати рішення міськради, що передбачають будівництво багатоповерхівок у мікрорайоні.

До обранців звернувся франківчанин Олексій Замковий, який від імені громади мікрорайону запропонув внести до порядку денного сесії питання про скасування попереднього рішення міськради, яким передбачається житлова забудова 3,5 га на вул. Макогона. 

"Не знаю, наскільки зручно архітектор запланував цей мікрорайон, не знаю, як мешканцям там житиметься, коли вони будуть дихати один одному в спину. Мої знайомі архітектори кажуть, що планування з порушенням усіх будівельних норм", – зазначив Замковий. 

Заступник міського голови Олексій Кайда повідомив, що до 20 вересня будуть проведені громадські слухання з приводу забудови по Макогона. Наразі жодних дозволів на будівництво немає, запевнив Кайда.

"Люди хочуть гарантії, що там буде спортмайданчик, дитячий садок. Вони не протестують проти забудови. Є пропозиція провести слухання, зменшити поверховість і винести наново на наступну сесію міської ради відкорегований план територій", – сказав мешканцям міський голова Руслан Марцінків.

Втім, мешканці вже понад два місяці домагаються саме скасування забудови, а не зменшення поверховості. Скориставшись правами, передбаченими Статутом міста, люди навіть самотужки підготували проект рішення для міської ради й зібрали для цього понад 300 підписів мешканців мікрорайону. Мерія воліє не помічати цієї позиції громади, погоджуючись хіба на зміни в поверховості майбутніх будинків, серед яких передбачено і 16-поверхівки.

Депутат міськради від  УКРОПу Мстислав Тарас зазначив, що підтримує громаду, і також запропонував проект рішення про скасування рішення міськради від 8 липня про затвердження Детального плану території. 

Однак включити проект до порядку денного не вдалося: більшість депутатів "утримались" (21), "за" проголосували лише 11, відсутні – 11. Рішення не прийняли. 

Обурені мешканці під вигуки "Ганьба!" і "Шкода, що називаєтесь "Свободою" покинули сесійну залу.

Як повідомляв КУРС, 8 липня цього року під крики "Ганьба!" і "Банда" міська рада затвердила детальний план території в межах вулиць Крайківського – Макогона – Промислова в Івано-Франківську, де планують збудувати 33 багатоповерхівки.

Перед тим, 26 квітня, міська рада Івано-Франківська дала дозвіл наближеній до місцевих "свободівців" фірмі ТОВ "Івано-Франківська дорожня служба" на складання проектів землеустрою для будівництва групи багатоквартирних житлових будинків на ділянці площею 1,5395 га по вул. Макогона, 23-А. 

Як писав КУРС, 14 громадських організацій вимагали від міського голови Руслана Марцінківа ветувати рішення міськради від 8 липня як незаконні. Однак Марцінків навідріз відмовився виконувати вимоги громадськості й звинуватив ветеранів і активістів у "рейдерстві", "виконанні політичного замовлення" і "роботі на будівельну мафію". Представники громадських організацій учасників АТО подали до суду на міського голову Івано-Франківська Руслана Марцінківа за наклеп.

Згодом Генпрокурор Юрій Луценко доручив прокурору області зайнятися питанням забудови на Макогона у Франківську. Івано-Франківська прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом зловживання владою службовцями міської ради.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: