fbpx

Міський голова Долини запропонував ДАІвцям покататися на велосипедах

Суспільство 15:32, 23.09, 2014

Міський голова Долини Володимир Гаразд запропонував державтоінспекторам у післяробочий час, коли є найбільше порушників паркування, взяти участь у рейді та проїхатись на велосипеді по всьому маршруту велосипедної доріжки, починаючи від вулиці Грушевського і до міського вокзалу.

"Я готовий робити це доти, доки автопорушники не перестануть паркуватись на велосипедних доріжках", – сказав міський голова.

Депутати Долинської міської ради заслухали інформацію відділення ДАІ Долинського РВ УМВС України про стан безпеки дорожнього руху та результати діяльності на території міста.

"Суха" статистика про вчинені водіями правопорушень аж ніяк не приспала уваги слухачів. Запитань до доповідача було дуже багато. І про неправильну розмітку автошляхів, і про посадовців-порушників, і про відсутність дорожніх знаків, – повідомляє прес-служба Долинської міської ради.

Також міська влада Долини стурбована зростанням автомобільного транспорту в місті. Найбільше запруджена автомобілями вулиця Грушевського.

"Навчіть людей ходити пішки. Бо розучились. Сто метрів пройти – мало не трагедія. Ніде в світі не дозволено  паркуватись, хто де хоче. Центральні вулиці нашого міста є для руху, а не для відстою транспорту. В місті є достатньо автостоянок", – звернувся до працівників ДАІ міський голова Володимир Гаразд.

Ще одна проблема  міста  – велосипедні доріжки є, та проїхати ними неможливо.

"Маршрут велодоріжок ми погоджували з працівниками Державтоінспекції. А тепер вони велосипедистів як повноправних учасників дорожнього руху не хочуть бачити. Хтось каже, що у нас немає велосипедистів. Зрозуміло, що ті, хто їздить автомобілем, їх не помічають. Та під час проведення велоквестів бачимо, наскільки багато в нас користувачів велосипедів серед дітей та дорослих. І вони їздять або по тротуарах, або велодоріжках, коли там немає машин. Хто ходить пішки по місту вранці і ввечері, той їх обов’язково бачить. То прошу рахуватись із законними правами велосипедистів. Наводіть порядок. Ми всі долучимось. І громадські активісти, і велосипедисти теж в цьому допоможуть",  – сказав Гаразд.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: