fbpx

Міський голова Тисмениці скасував у суді власну заяву на звільнення, написану на вимогу майданівців

Політика 21:34, 27.05, 2014

Після трьохмісячного перебування на лікарняному міський голова Тисмениці Богдан Дарчин оскаржив рішення міської ради про припинення його повноважень і повернув собі посаду.

У Тисменицькому районному суді відбулось судове засідання у справі звільнення Богдана Дарчина від обов’язків міського голови. Адвокат Дарчина оскаржив рішення сесії міської ради про припинення повноважень міського голови.

Нагадаємо, понад три місяці тому після подій на вулиці Інститутській у Києві тисменицькі майданівці вирішили "люструвати" міського голову. Дарчина звинуватили в тому, що дбає тільки про власний бізнес, розпродав міську власність, перебував у партії «Відродження», яка вважається сателітом Партії регіонів. Активісти разом із представниками Правого сектору навідалися додому до міського голови з вимогою написати заяву на звільнення. Проте застали тільки його дружину. Та пояснила, що її чоловік у лікарні, оскільки має проблеми з серцем. Активісти тоді навіть обшукали будинок, щоби пересвідчитись, що дружина мера сказала правду.

Жінку гості з битами налякали, тому вона замість чоловіка написала заяву про звільнення його з посади міського голови за власним бажанням. Проте на сесії депутати не підтримали цю заяву: такий документ повинен бути написаний рукою заявником власноруч.

Однак під тиском громади депутати Тисменицької міської ради зібрались знову і таки проголосували за відставку міського голови. Після чого дружина Дарчина принесла заяву чоловіка на звільнення, написану вже ним особисто. У заяві Дарчин просив міськраду звільнити його від обов’язків міського голови за власним бажанням після того, як він повернеться з лікарняного. З часу написання заяви минуло вже три місяці. Обов’язки мера виконувала секретар міської ради Ірина Мельник. 

На сьогоднішньому засіданні суддя задовольнив позов адвоката Богдана Дарчина та визнав рішення сесії недійсним. Суддя мотивував рішення тим, що депутати міської ради не мають права звільняти міського голову, оскільки вони його не призначають. Сам міський голова на суд не з’явився.

Рішення суду вступить в дію через десять днів, якщо депутати Тисменицької міської ради не оскаржать його в Апеляційному суді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: