fbpx

Містечку милосердя Святого Миколая виповнюється 10 років

Наша історія 09:00, 25.10, 2014

10 років тому в Івано-Франківську було започатковано Містечко милосердя Святого Миколая, яким опікуються сестри-монахині Воплоченого Слова.

25 жовтня 2004 року чотири сестри-монахині цього чернечого Згромадження перейшли жити в новий дім на вул. Вербовій, 8 у Крихівцях Івано-Франківської міськради.

Разом з сестрами першими мешканцями Дому милосердя Святого Миколая стали три старші неповносправні жінки, дівчатка-школярки з неблагополучних сімей та три молоді мами, вихованки інтернату, які завдяки допомозі сестер врятували своїх дітей від небезпеки аборту, передає ОДТРК "Карпати".

Ці люди в різний спосіб потрапляли до монастиря Сестер Воплоченого Слова на вул. Гонти, 15, де розміщувався Новіціат Згромадження, і вже від 2000 року проживали під одним дахом з сестрами. Оскільки людей, що потребували милосердя, з часом ставало все більше і більше, Згромадження на кошти доброчинців придбало окремий будинок, також у Крихівцях, і саме він тепер відомий на всю Україну як Дім милосердя Святого Миколая.

У 2011 році з Божого Провидіння з’явилася філія Містечка милосердя в селі Горохолина Богородчанського району, де під опікою сестер Воплоченого Слова живуть одинокі матері з дітьми, а також вагітні дівчата, які чекають народження малят.

Планує Згромадження відкрити окремі доми для хлопців-школярів, для людей похилого віку та для неповносправних. Такі заклади Чернеча Родина Воплоченого Слова має в різних країнах світу.

До 10-літнього ювілею сестри Воплоченого Слова підготували книгу, в якій викладена історія Містечка милосердя, зібрано цікаві свідчення, подані складні життєві історії його мешканців. Зараз сестри шукають доброчинців, які б допомогли надрукувати книгу. А ще з нагоди 10-ліття вони організовують благодійний концерт, кошти з якого підуть на потреби жителів Містечка милосердя. Він запланований на п’ятницю, 31-го жовтня. В цей день в Івано-Франківській обласній філармонії високе танцювальне мистецтво демонструватимуть юні артисти з міста Рівне, а саме – Народний художній колектив "Дружба". Їхній виступ підтримають учасники Івано-Франківського зразкового дитячого ансамблю "Радість". Квитки на благодійний концерт, який розпочнеться 31.10 о 17-ій год., розповсюджують сестри Воплоченого Слова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: