fbpx

Місто може щороку безболісно надавати сто квартир ветеранам АТО, – Петро Шкутяк

Політика 12:45, 11.05, 2016

Депутат Івано-Франківської міської ради Петро Шкутяк вважає, що міському бюджету цілком під силу вирішити забезпечити житлом франківських ветеранів АТО.

Як повідомляв КУРС, після вчорашнього пікету міської ради з шинами і сміттєвими контейнерами та напруженої розмови з керівництвом міста франківські ветерани АТО таки домоглися підписання Меморандуму зі своїми вимогами міським головою Русланом Марцінківим.

Серед вимог Асоціації учасників АТО, зокрема, підготовка міською владою у двотижневий термін "дорожньої карти" з вирішення нагальних проблем ветеранів: забезпечення житлом, виділення земельних ділянок, медичного забезпечення, матеріальної допомоги малозабезпеченим сім’ям бійців, створення програми підтримки сімей загиблих. 

Депутат Івано-Франківської міської ради, голова фракції БПП "Солідарність" учасник АТО Петро Шкутяк у коментарі для КУРСу запевнив, що міська влада цілком спроможна забезпечити потребу учасників АТО в житлі. При цьому, на думку Шкутяка, саме надання квартир за бюджетний кошт мало б стати пріоритетним у місті.

"Якщо квартира зараз в межах півмільйона гривень, то міський бюджет може сотню квартир у рік безболісно придбати. Це 50 мільйонів, сума підйомна, вважаю. За кілька років проблему можена практично зняти. При цьому дуже важливо – чесно, прозоро і відкрито сформувати чергу. Щоб передовсім отримали житло не ті, хто перший приніс заяву, а ті, хто найбільше потребує: родини загиблих, поранені, які стали інвалідами, учасники бойових операцій, а не ті, хто лише кілька днів перебував у зоні АТО по службі (у бійців є відповідні довідки з військової частини, у поранених – довідки про обставини поранення). Кошти можна взяти з перевиконання бюджету, яке точно буде, чи з фонду соціально-економічного розвитку. В кожному разі, я переконаний, що це реально. Така моя думка як депутата і учасника АТО, і саме такий варіант я б радив міському голові",  сказав Петро Шкутяк.

Депутат також додав, що міській владі варто прозвітувати, які пільги і на які суми профінансовано з міського бюджету, скільки виплачено матеріальної допомоги. "Це важливо, бо виділяються серйозні кошти і чимало зроблено. Це треба висвітлювати, тоді буде більше розуміння з боку мешканців і ветеранів дій міської влади",  додав Петро Шкутяк. 

Сьогодні в Івано-Франківську у черзі на отримання квартири 252 учасники АТО, заяви на отримання земельних ділянок написали 838 франківських ветеранів. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: