fbpx

Місто, якого немає: франківцям нагадали виставкою, що вони втратили. ФОТО

Культура 17:40, 18.08, 2017

В обласному Краєзнавчому музеї, що у франківській ратуші, відкрили фотовиставку "Місто, якого немає".

Це вже третя за рахунком фотовиставка творчого тандему франківців Дениса Трофімова та Юрія Бакая, присвячена зникаючим пам’яткам Івано-Франківська. 

Цього разу до експозиції відібрали близько трьох десятків світлин. На них зображені старі будівлі Івано-Франківська з часовим проміжком близько 10 років. Фото ілюструють безповоротні нищівні зміни в архітектурній спадщині міста.

Автори фото вважають виставку нагадуванням про те, що втрачає місто, та своєрідним закликом про необхідність зберігати давню архітектуру.

Архітектор та колишній спеціаліст з охорони культурної спадщини Івано-Франківська Ігор Панчишин відзначив, що друге життя пам’яткам архітектури могла би надати реставрація. Але багато що вже не вдасться відтворити – маскарони, карнизи, фігурні вікна та будинки залишаться жити лише на фото. 

КУРС писав, що франківський фотограф Денис Трофімов продемонстрував на своїх світлинах, як за останні 10 років руйнувались старі будівлі у нашому місті, як "зникали" архітектурні деталі, а у "євроремонтах" спотворювались фасади старовинних споруд.

Читайте також: "Сюрреалістичні портали Франківська": фотограф показав, як безжально і безглуздо у місті ставляться до старої архітектури. ФОТО

Нагадаємо, проект Дениса Трофімова та Юрія Бакая вже двічі експонувався в Івано-Франківську: на огорожі Палацу Потоцьких (травень 2016) і в Обласній універсальній науковій бібліотеці імені Івана Франка (березень-квітень 2017).

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: