fbpx

Містобудівна рада визначилась, де у Франківську буде хрест тверезості

Суспільство 16:22, 01.02, 2017

Архітектурно-містобудівна рада при департаменті архітектури виконкому визначилася із місцем для хреста тверезості, який запропонував встановити в Івано-Франківську Руслан Марцінків.

Заступник начальника департаменту містобудування, архітектури та культурної спадщини Світлана Лосюк на засіданні містобудівної ради нагадала історичний переказ, що свого часу у Рожнятівському районі схильність чоловіків до пияцтва побороли так званим хрестом тверезості. 

"Питання алкоголізму актуальне і зараз. Оскільки перед нами стоїть таке завдання, то хочемо з вами порадитися, де краще встановити", – зазначила Лосюк під смішки чоловіків-архітекторів. 

"Ви не кепкуйте, це серйозне питання", – наполягала Лосюк. 

Вона запропонувала 5 місць на вибір, серед яких сквер на Грюнвальдській, парк Воїнів-афганців, біля перехрестя Василіянок – Дністровської, сквер на Низовій, поблизу вокзалу. 

Голова Івано-Франківської обласної спілки архітекторів Микола Капак запропонував встановити "Хрест тверезості" поблизу залізничного вокзалу.

"У Ясені хрест тверезості поставили на місці спаленої корчми. Якщо вже стоїть це питання, то пропоную встановити у нас цей «хрест» на вокзалі. Там збираються п’яниці, можливо коли буде "хрест" їх там збиратиметься менше" – сказав Капак.

Містобудівна рада підтримала пропозиці і вирішила, що хрест тверезості встановлять поблизу залізничного вокзалу.

Як повідомляв КУРС, хрест тверезості  ідея міського голови Руслана Марцінківа, який після поїздки до португальського "міста архієпископів" Браги заявив, що у Франківську бракує церков, а хрест допоможе подолати пияцтво у місті. Деякі депутати міської ради напівжартома запропонували Марцінківу встановити ще й хрест боротьби з корупцією у міській владі – для боротьби з розкраданнями та неефективним використанням міського бюджету. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: