fbpx

"Мої малюнки розкривають мій найглибший внутрішній світ", – у Франківську відкрили виставку Каталін Голло. ФОТО

Суспільство 13:35, 01.02, 2017

За сприяння Угорського генерального консульства в Ужгороді у Музеї мистецтв Прикарпаття відкрили виставку графічних робіт угорської художниці із Закарпаття Каталін Голло "Момент".

Це вже третя виставка у Музеї мистецтв Прикарпаття за сприяння Угорського генерального консульства в Ужгороді.

Консул генерального консульства Угорщини в Ужгороді Ласло Віда відзначив, що виставку Каталін Голло показали вже у п’яти містах України.

"Я думаю, у наших відносинах – України і Угорщини – подібні заходи дуже вагомі. Важливо показати одне одному те, що ми маємо у сфері культури, мистецтва. На жаль, попри те, що ми добрі сусіди, менше знаємо одне про одного, ніж хотілося б. Ми збираємося продовжувати нашу співпрацю і показати вам якнайбільше угорських художників",  запевнив консул.

На виставці представлені 58 робіт художниці.

Каталін Голло народилася 1948 року в селі Соломонове в Ужгородському районі Закарпатської області. Закінчила Ужгородське училище прикладного мистецтва за спеціальністю "художня кераміка" і отримала кваліфікацію майстра-кераміста. У 1972 році переїхала в Угорщину і до 1986 року працювала як кераміст.

"Лінії, малювання для мене є щастям, джерелом радості. До моїх великих ідеалів належать Дюрер, імпресіоністи, але цей перелік був би нескінченний… Рисунок – це моя пристрасть. Мої малюнки розкривають мій найглибший внутрішній світ. Вони – розповідь у картинках, крізь яку вправний графолог дізнається про мене все. Я інтерпретую світ у площині душі. Робота з графікою, візуалізація картин під час слухання музики означають для мене радість творіння",  відзначає художниця.

Наступного року Каталін Голло планує відвідати Прикарпаття із новими роботами.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: