fbpx

Молодь із об'єднаних громад Івано-Франківщини реалізує власні проекти за підтримки програми DOBRE (USAID)

Суспільство 19:27, 17.05, 2017

Молодіжний форум "DOBRE ДІЙ" зібрав найініціативніших представників ОТГ Франківщини, які входять до децентралізаційного проекту DOBRE.

Юнаки та дівчата з Печеніжинської, Верхнянської, Старобогородчанської та Білоберізької громад зібралися в Івано-Франківську. Впродовж двох днів (16-17 травня) вони займалися із менторами, переймали досвід та успішні практики найдієвіших молодіжних організацій. На думку учасників, такі навики в майбутньому надзвичайно знадобляться як для розвитку громади, так і для розбудови громадянського суспільства загалом, повідомляє прес-служба DODRE.
"Зазвичай молодіжним ініціативам в громаді не приділяють достатньо уваги. Ми, молодь, готові щось робити та реалізовувати проекти для громади. Всі зараз говорять про проекти, але що насправді означає проект, з чого почати, які наступні кроки – ніхто не говорить, – розповідає Олександра Гложик, учасниця з Старобогородчанської ОТГ. – На цьому форумі ми чітко дізналися, як працюють проекти та що ми можемо зробити".
Після двох днів занять із тренерами та командної роботи учасники створили власні, цікаві для молоді, проекти, які незабаром втілять у своїх громадах за фінансування програми DOBRE  Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). 

"Нас навчили аналізувати проекти, визначати слабкі та сильні сторони. Я хочу зробити у себе громадське телебачення. Приїхавши додому, з командою проаналізуємо можливості та ризики впровадження цієї ініціативи",  поділився Сергій Данюк із Верхнянської ОТГ.

Як зазначають організатори, молодіжний форум "DOBRE ДІЙ" – це новий формат роботи з представниками об’єднаних територіальних громад, що підтримуються програмою DOBRE. Ця програмна ініціатива покликана не лише підвищити знання та навички, а відтак і спроможність молоді, а й підтримати їх ідеї, які комплексно будуть направлені на підтримку стратегій розвитку обраних громад. 

"Молоді люди мають безліч ідей та енергії, але не завжди є залученими до процесу прийняття рішень на місцях. Ми хочемо допомогти змінити цю ситуацію та розширити можливості молоді, особливо в процесах реформ та розвитку громад",  зазначає Беррі Рід,  директор програми USAID DOBRE.

Дев'ятого та десятого червня участь у молодіжних форумах "DOBRE ДІЙ" зможуть взяти учасники програми з Тернопільщини, Миколаївщини та Дніпра.  

Більше інформації про молодіжні форуми "DOBRE ДІЙ" по Україні: http://ucmc.org.ua/uk/molodizhnij-forum-dobre-dij/

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: