fbpx

Молоді науковці ІФНМУ презентували своє дослідження на міжнародному конгресі

Суспільство 14:08, 12.07, 2016

З 3 по 7 липня керівник Центру слуху ІФНМУ Роман Фіщук та лікар-інтерн Мирослава Пилип’юк побували на Конгресі європейського ринологічного товариства, що відбувався в Стокгольмі. Молоді науковці разом із лікарем-інтерном Остапом Оріщаком виграли грант, завдяки якому і презентували свою дослідницьку роботу на міжнародному заході.

На початку року Роман Фіщук, Остап Оріщак та Мирослава Пилип’юк провели дослідження, яке стосувалося визначення пікового назального інспіраторного потоку в здорових підлітків, інформує прес-служба ІФНМУ. Йдеться про один із методів об’єктивного дослідження дихання носа. У дослідженні молодих науковців взяли участь 400 студентів медичного коледжу ІФНМУ. Над роботою працювали протягом кількох місяців.

По завершенні молоді науковці подали тези свого дослідження на Конгрес європейського ринологічного товариства, який відбувається кожні два роки. На цьому масштабному заході збираються провідні оториноларингологи світу. Представники Європейського ринологічного товариства позитивно оцінили роботу науковців ІФНМУ та надали грант на участь у конгресі.

"Темою, яку ми презентували у своєму дослідженні, в Україні, на жаль, ніхто не займається, – каже Роман Фіщук. – Хоча метод визначення функції носового дихання, який описується в роботі, є простий і бюджетний. Тож ми пропонуємо його використовувати в медичній практиці значно ширше".

Керівник Центру слуху ІФНМУ наголошує, що цей метод обстеження у більшості розвинених країн введений в протоколи діагностики пацієнтів із проблемами дихання носом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: