fbpx

Молоді журналісти з Прикарпаття показали Росії правду про Україну

Суспільство 20:00, 30.06, 2014

Молоді журналісти України записали відеозвернення до російських «колег», у якому спростували кремлівську брехню.

Звернення презентували на круглому столі представників журналістських організацій України та Росії, який відбувся у Відні в офісі представника ОБСЄ з питань свободи слова. Його автори – молоді слухачі Школи журналістики Івано-Франківської облорганізації НСЖУ, повідомляє Укрінформ.
«Відверта неправда, перекручені факти, вирвані з контексту думки, – особливо чітко таку позицію провладних ЗМІ Росії помітили слухачі школи, коли переглянули телепрограму «Военная тайна с Игорем Прокопенко» (РЕН ТВ), в якій їхнє рідне місто – Івано-Франківськ – показали депресивним регіоном, а їхніх однолітків – дітьми, агресивно налаштованими до представників російського народу», – зазначили в прес-службі НСЖУ.
Свідченням того, що у Франківську ніхто не ділить людей на перший і другий «сорти» за етнічними ознаками, стали синхрони студентів з Камбоджі, Конго, Об’єднаних Арабських Еміратів, учнів, які навчаються в школах з російською та польською мовами викладання.
Ролик відзняли на вулицях Сахарова, Толстого, Менделєєва, Рєпіна. Серед міст-побратимів Івано-Франківська – російські Сєрпухов і Сургут.

«Ми – не фашисти, як показують нас більшість ЗМІ Росії», – стверджують молоді люди.

Перший секретар Національної Спілки журналістів України Сергій Томіленко, презентуючи відеороботу представникам Союзу журналістів Росії, наголосив, що українські колеги очікують від російських ЗМІ об’єктивного інформування про українські події.
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: