fbpx

Молитовна хода з трьох напрямків: 50 тисяч віруючих підуть пішими процесіями до Крилоса

Суспільство 16:18, 27.07, 2017

На патріаршу прощу до Галицької чудотворної ікони Матері Божої чекають близько 50 тисяч паломників УГКЦ з усієї України.

В Івано-Франківському Архієпархіальному управлінні відбулася прес-конференція з нагоди Всеукраїнської патріаршої прощі до Крилоса – до Галицької чудотворної ікони Матері Божої покровительки Галицького краю.
 
Проща відбудеться у суботу-неділю, 5-6 серпня. І буде присвячена 100-літньому ювілею об’явлень Матері Божої в Фатімі (Португалія), повідомив архієпископ і митрополит Івано-Франківський, владика Володимир Війтишин.
 
Традиційно проща передбачає піший хід паломників з Івано-Франківська, Калуша та Бурштина до Галича та Крилоса. В цих трьох містах у суботу, 5 серпня, о 08:00 одночасно розпочнеться Божественна Літургія та благословення прочан у дорогу. 
 
Серед заходів цьогорічної прощі запланована презентація програми "Вірність. Жертва. Місія" з нагоди 400-ліття Василіянського Чину Святого Йосафата, урочисте винесення для почитання чудотворної ікони Матері Божої, молитви на оздоровлення.
 
Крім того, відбудуться і нічні чування, які провадитимуть семінаристи, а опісля – євангелізаційно-мистецька програма для молоді.
"Блаженніший Любомир Гузар ще дитиною приходив на прощу в Крилос, де відбувались різні духовні концерти і заходи. Всі паломники були у вишиванках, і це тоді, коли Україна ще не мала своєї державності. Тож тепер і нам потрібно приводити своїх дітей та внуків до Матері Божої, що в Давньому Галичі. Адже це відпустове місце є центром усієї Галичини", – відзначив митрополит.
 
Отець Олег Каськів, синкел у справах духовенства, повідомив, що молитовна хода з трьох напрямків повинна справді бути молитовною. Це означає, що прочани мають бути забезпечені усім необхідним для того, щоб зосереджуватись на найголовнішому.
"Дякувати Богу, маємо добру співпрацю з представниками обласної і міських рад, а тому наші паломники будуть мати всі необхідні в дорозі речі: це і вода, і медикаменти і, завдяки Мальтійській службі, продукти харчування", – розповів священнослужитель.
За цьогорічну програму нічних чувань, яку очолить Єпископ-помічник Івано-Франківський Кир Йосафат Мощич, відповідатимуть представники Духовної семінарії. Отець-ректор Олесь Будзяк відзначив, що в них вже є досвід проводити такі богослужіння в Крилосі, оскільки протягом року, кожного місяця, семінаристи брали активну участь у нічних чуваннях у цьому місці.
 
Назагал в прощі планують взяти участь близько 50 тисяч паломників. 
 
Кульмінаційним моментом молінь стане Архієрейська Божественна Літургія, яку у неділю о 9:00 год. відслужить Блаженніший Святослав Шевчук.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: