fbpx

Муніципальна варта у Франківську виступатиме як громадський спецназ, – Богдан Кухарук

Суспільство 11:29, 23.08, 2016

Богдан Кухарук, який має очолити КП "Муніципальна варта" у Івано-Франківську, розповів, чим займатиметься новостворена структура.

Богдан Кухарук зі Львова, служив у АТО, пережив контузію, цікавиться альпінізмом та вважає за свій обов’язок оберігати і розвивати свою країну, пише  "Вежа".

"Якось я поїхав на екскурсію із товаришами до Івано-Франківська. Тут ми зустрілися з пластунами і підняли питання безпеки тилових зон подалі від фронту і дійшли спільного бачення. Мене запросили до Івано-Франківська спробувати себе на посаді керівника муніципальної варти. Я все обдумав, зважив і згодився. Для мене важливо робити щось корисне у суспільстві. Будучи уже не в АТО, важко залишатися осторонь подій у країні",  розповів Кухарук.

За його словами, завдання "Муніципальної варти"  допомагати силовим структурам забезпечувати громадський порядок та допомагати тим, хто потребує невідкладної допомоги у випадку, коли професійні служби не встигають.

"У патрульних немає тих функцій, які колись були у міліції щодо громадської безпеки. Ці функцій і завдання зараз вони не виконують. "Муніципальна варта" виступатиме як свого роду громадський спецназ. Ми разом з інспекторами з благоустрою можемо вирішувати питання, якими не займається поліція. Це можуть бути такі питання, як: незаконні забудівлі, порядок у місті, незаконна торгівля тощо. Спектр питань дуже широкий. Ми не замінюємо поліцію, а якісно її доповнюємо. Допомагатимемо рятувальникам, пошуковим загонам та пожежникам",  розповів майбутній очільник "Муніципальної варти".

У формуванні команди акцент робиться на учасниках бойових дій. У штабі буде 25 осіб.

"Переваги на перебування у складі надаються професіоналам у вузьких галузях: люди, котрі служили у спецпідрозділі, вміють надати першу медичну допомогу, професійні спортсмени з хорошою фізичною підготовкою, також високі морально-етичні якості, що сприятиме розвитку середовища. Хочемо, щоб працівники муніципальної варти мали можливість працювати із молоддю, також із допризовною молоддю, формували та популяризували ідеї захисту Батьківщини, звертати увагу громадськості на те, що в країні війна і рівень небезпеки зростає",  відзначив Богдан Кухарук.

"Муніципальна варта", каже він, повідомлятиме поліцію про правопорушення.

"Якщо протягом якогось часу стане зрозуміло, що наша діяльність не потрібна, я самостійно ліквідую "Муніципальну варту". Я не вважаю почесним отримувати зарплату від громади і нічого натомість не робити", – обіцяє він.

Нагадаємо, міська рада створила КП "Муніципальна варта" 8 липня. Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків представив майбутнього керівника муніципальної варти міста Богдана Кухарука.

Як писав КУРС, виконком Івано-Франківської міської ради затвердив штатний розпис КП "Муніципальна варта", щомісячний фонд зарплати якого становитиме майже 200 тисяч гривень.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: