fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • "Ми працюємо, а не соплі жуємо", – міністр Насалик спростував повідомлення про енергетичний блек-аут та відключення електрики

"Ми працюємо, а не соплі жуємо", – міністр Насалик спростував повідомлення про енергетичний блек-аут та відключення електрики

Суспільство 21:05, 27.06, 2016

Різкий пост міністра енергетики Ігоря Насалика в соцмережі Фейсбук стосувався повідомлень ЗМІ про дефіцит в енергосистемі України і, як наслідок, можливі вимушені відключення електрики для побутових споживачів.

"Показово, що вже третій міністр енергетики за останні два роки не може знайти оптимального рішення проблеми вугільної галузі, що відображається на ринку електроенергетики. При цьому, що Україну очікує літній енергодефіцит було зрозуміло іще в березні-квітні. У серпні 2015 року Україна опинилася за крок до часткового "блек-ауту".

Нині "блек-аут" також дихає у спину. Тому навіть аргумент, що Насалик лише два місяці очолює міністерство енергетики, не є вагомим. Відповідно за песимістичного варіанту у влади є всього лишень один місяць для того, щоб налагодити поставки імпортного вугілля, відновити поставки антрациту із неконтрольованих територій Донбасу. А також нарешті перейти від слів до діла і розпочати реформу вугільної галузі, а не лише вирішувати проблеми за допомогою адмінресурсу", – йдеться в колонці аналітика Юрія Корольчука для 24 Каналу.  

"Коли добродії смакують ситуацією, що ось-ось настане колапс, люди в енергетичній галузі працюють. Ні блек- аута, ні "все пропало" не відбудеться. Спадщину залишили непросту, але два місяці ми працюємо, а не соплі жуємо. Тому на сьогоднішній день в нас не мінус 2000 мегават (як прогнозували ще на початку літнього періоду), а плюс 2200, газомазутні блоки не запускали і щорічної допомоги від РФ не потребуємо", – опонував у соцмережі Фейсбук міністр Насалик.

Ігор Насалик також розповів, що під час поіздки з прем'єром в США міністерство підписало контракт на 260 млн доларів по сухому сховищу відпрацьованого ядерного палива. Було презентовано проект енергомоста з добудовою 3 і 4 блоків. І нарешті вдалося розблокувати рахунки Енергоатому, що дає можливість стабілізувати роботу.

"Щодо ТВЕЛів, то Вестінгауз не тільки розширює свою роботу, а і готовий розпочати роботу по будівництву заводу з їх виготовлення. Не все так погано, як прогнозували "любі друзі", – стверджує міністр.

"Вже місяць вугілля не беремо з окупованих територій", – відповів Ігор Насалик на запитання франківця Олега Головенського про "чорні" заробітки посадовців на вугіллі з "ДНР".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: