fbpx

"Ми приїхали на війну, а не до санаторію", – рядовий прикарпатської поліції Заліна Гагулова

Суспільство 11:29, 20.03, 2016

Правоохоронці з Івано-Франківщини були одними з перших, хто відправився на допомогу тоді ще міліції Донецької області. Перший загін розпочав службу у прифронтовому місті у вересні 2014 року. З тих пір кожного місяця до Маріуполя прибувають більше півсотні прикарпатських поліцейських, серед яких слідчі, дільничні, патрульні та працівники інших підрозділів.

Начальник ГУ Нацполіції в Донецькій області В’ячеслав Аброськін приїхав до розташування бійців підрозділу, аби перевірити, як влаштувався новий склад загону. Для прикарпатських поліцейських це вже 17 ротація, інформує відділ комунікації ГУНП в Донецькій області.

До завдань загону входить патрулювання міста та охорона стратегічних об’єктів. Правоохоронці діють у режимі єдиної дислокації, тобто наряди підпорядковані загальній розстановці сил та засобів поліції. Командир загону щоденно присутній на оперативних нарадах з главою поліції Донеччини.

У зоні АТО служать й івано-франківські дівчата. Цього разу у загоні двоє жінок-поліцейських. Вони виконують завдання нарівні з чоловіками: патрулюють вулиці, несуть службу на блокпостах.

"Умови спартанські, але є все необхідне. Ми приїхали на війну, а не до санаторію", – жартує 27-річна рядовий поліції Заліна Гагулова.

Вона сирота, вдома на неї чекає лише бабуся. Дівчина розповідає, що вступила до лав поліції у серпні 2015 року. Каже, одразу вирішила, що поїде на Донеччину.

Аби покращити побутові умови, за розпорядженням керівництва ГУНП в Донецькій області у розташуванні зведеного загону встановлено санітарно-гігієнічний модуль.

У нинішньому складі прикарпатські поліцейські служитимуть у зоні АТО до середини квітня. Після ротації більшість з них повернуться на Донеччину знову.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: