fbpx

Мене обурює, що патрульних хотіли розстріляти за те, що вони служать народу, – Міхалець

Суспільство 14:00, 24.10, 2016

Патрульні поліцейські обурені поведінкою іванофранківців, які намагалися "відбити" у поліцейських порушника на речовому ринку на вулиці Новогродській. Того дня затримувати агресивного водія та заспокоювати натовп жінок довелося кільком екіпажам патрульної поліції.

Скандальну історію сьогодні прокоментували начальник управління патрульної поліції Івано-Франківська Дмитро Міхалець. 

"Мене дуже обурили вигуки  "перевернути автомобіль" та "розстріляти поліцейських"… І це за те, що вони виконують свою роботу, служать народу України", – оцінює дії франківців керівник патрульної поліції Івано-Франківська Дмитро Міхалець.

22 жовтня по вулиці Новгородській екіпаж патрульних звернув увагу на припаркований поблизу пішохідного переходу "Део Ланос".

"Водія на місці не було, його дружина агресивно спиталася: що ми тут порушили. Коли прийшов водій і ми почали складати постанову, він почав гримати дверима, відмовився нас слухати і закрився в автомобілі", розповідає патрульна третьої роти Олена Біла, яка складала постанову на порушника.

1

Олена Біла – патрульна 3-ої роти

Водій відмовився ознайомлюватися з матеріалами постанови. Підписувати теж не став. Після складання постанови порушник відмовився перепаркувати автомобіль за правилами дорожнього руху і пішов, мовляв, все сплатив і буде там стояти далі.

"Ми з напарником пішли за ним і знову пропонували припинити порушення. Він почав сперечатись і в якийсь момент штовхнув мого напарника. Це було дуже неочікувано. Він почав шарпати за формений одяг, хапати за шию, руки".

Патрульні попередили водія про застосування фізичної сили і спецзасобів, якщо продовжуватиме чинити опір. Порушник відповів, що ще побореться з патрульними, і почав просто битися.

"Ми застосували газовий балончик, який він потім вирвав з рук напарника і бризнув йому в обличчя".

До місця конфлікту збіглися працівниці речового ринку. Не розібравшись у ситуації, жінки почали кидатися на патрульних. Вимагали відпустити чоловіка.

"Жінки штовхали нас, хапали за одяг, коли я намагалася втримати водія, жінки мене тягнули назад, шарпали за руки. Ми такого не очікували від людей, які не бачили, за що затримують порушника. Коли водія затримали і відвезли у відділок, жінки почали питатися, за що його затримали",  розповідає Олена Біла.

Патрульна припускає, що якби не натовп жінок, вони двоє з напарником змогли б затримати порушника без допомоги інших екіпажів.

Дмитро Міхалець підтримує дії підлеглих.

"Дії поліцейських були у межах закону. Вони попереджали про застосування сили та спецзасобів",  каже Міхалець.

Після затримання водія-порушника доставили до міського відділу поліції. Зараз чоловіку, окрім адміністративної відповідальності за неправильне паркування, загрожує кримінальна – за опір працівнику патрульної поліції.

З патрульним, до якого водій застосував газовий балончик, все добре. Наступної зміни він приступає до роботи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: