fbpx

Дерещуку, який у Франківську стріляв у підприємця, продовжили запобіжний захід

Суспільство 15:02, 28.09, 2017

Сьогодні Івано-Франківський міський суд продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою підозрюваному у вбивстві підприємця Михайлу Дерещуку.

Михайлові Дерещуку інкримінують завершення замаху на життя людини. Наразі продовжується досудове слідство, оскільки триває проведення ряду експертиз. Прокурор просить продовжити запобіжний захід  тримання під вартою.

"Я не визнаю вину в тому, у чому мене обвинувачують. Я не мав наміру вбивати громадянина Гербіна. Наш конфлікт був побудований не на хуліганських мотивах. Ми мали між собою неприязні особисті стосунки, які супроводжувалися погрозами та фізичною розправою з його сторони. А тому мої дії кваліфіковані неправильно, що, звичайно, впливає на міру мого запобіжного заходу. Зобов'язуюсь з'являтися до слідчого на всі його виклики і активно сприяти слідству, щоб встановити істину по справі. А тому прошу це врахувати і не продовжувати мені взяття під варту, а призначити будь-який інший більш м'який запобіжний захід",  прочитав Дерещук із листка в залі суду.

Також Дерещук поскаржився, що йому не надають відповідної медичної допомоги.

"Я хворий, я гіпертонік. Мене ніхто на лікарню не вивозить. В мене постійно тиски від 180 до 200 з чимось. Мені ніхто не надає добру кваліфіковану медичну допомогу. Ходили чутки, що мене вивозили в лікарню і до мене приїжджала швидка. Це все неправда. Мені ніхто нічого доброго не робить",  сказав Дерещук.

Також зазначив, що під час стрільби за нього давали 50 тисяч доларів США винагороди.

"Не знаю, чи живим, чи мертвим. Це все писало в інтернеті, говорили. Прошу взяти це до уваги", – додав він.

Адвокати Дерещука попросили пом'якшити підзахисному запобіжний захід і пояснили, що він не має на меті тікати, оскільки живе у Франківську і на його утриманні є батько.

Суд продовжив Дерещуку тримання під вартою до 1 грудня 2017 року.

Як повідомляв КУРС, 31 липня поблизу міської ратуші впритул розстріляли автомобіль "Ауді", в якому був місцевий підприємець Ігор Гербін, більш відомий за прізвиськом Червонець.

Поліцейські встановили, що стріляв у підриємця Михайло Дерещук. Автомобіль, на якому зловмисник втік, знайшли протягом години, в машині був і пістолет. Того ж дня поліція затримала Дерещука у приміському селі Чукалівка.

Обвинувачений двічі притягувався до відповідальності за хуліганські дії, має судимість. За замах на вбивство йому загрожує довічне ув’язнення.

Основним мотивом замаху на Ігоря Гербіна у затриманого була помста. За декілька днів до стрілянини між Дерещуком і Гербіним була сварка, під час якої підозрюваний отримав тілесні ушкодження. 

У тілі Ігоря Гербіна виявили 4 кулі. Йому провели кілька операцій. 9 серпня чоловік помер у лікарні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: