fbpx

Митрополит Війтишин освятив новозбудований храм на Калущині. ФОТО

Суспільство 14:04, 16.10, 2016

На свято Покрови Пресвятої Богородиці у селі Бабин-Середній, Калуського району Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир Війтишин освятив новозбудовану святиню.

Настоятель парафії Покрови Пресвятої Богородиці митр. прот. Іван Когут разом з численним духовенством, дітьми, молодю та мешканцями села радо вітали Предстоятеля Івано-Франківської Архієпархії на подвір’ї новозведеної святині, пише КУРС з посиланням на прес-службу Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Увійшовши до храму, Митрополит Володимир освятив спершу Святий Жертовник, на якому тепер звершуватиметься безкровна жертва нашого Спасителя. В часі освячення Архієрей звернувся до громади, детально пояснюючи кожну дію священнослужителів, щоб вірні могли все правильно розуміти та виховувати в собі належну пошану до святого місця. Після благословення престолу було освячено і ввесь храм: спершу зсередини, а тоді ззовні.

Роздумуючи над таїнством свята Покрови Пресвятої Богородиці, Митрополит Володимир звернувся до вірян, голосячи їм Боже слово в часі проповіді. Владика звернув увагу слухачів на ролі Пречистої Діви Марії в житті християн. За словами Архієрея, Божа Мати постійно перебуває біля свого народу, який звертається і просить в неї помочі. 

"Це свято, цей прівілей особливо припав до серця нашому народові, а секрет тої пошани до Богоматері, як Покровителькі, лежить, мабуть, у тому, що тут ідеться не тільки про земне і людське, але про небесне й могуче заступництво. А такого заступництва й опіки хоче кожна людина, родина й народ", – переконаний Проповідник.

Після завершення Служби Божої Митрополит Володимир подякував усім, хто спричинився до будівництва нового храму у с. Бабин-Середній. Владика вручив подячні грамоти усім жертводавцям, архітекторам, парафіянам та людям доброї волі, котрі допомагали зводити святиню. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: