fbpx

МЗС вимагає від Росії пояснити, як її ПЗРК потрапляють до терористів

Політика 16:13, 18.06, 2014

Україна звернулася до Росії з вимогою надати роз’яснення, яким чином ПЗРК "Ігла" потрапили з російської військової бази до рук бойовиків на Донбасі.

Відповідне звернення Україна зробила в рамках чергового засідання Форуму ОБСЄ з питань безпеки 18 червня, повідомляє Українська правда з посиланням на прес-службу МЗС.

У міністерстві пояснили, що 6 червня, після відбиття атаки терористів на пункт пропуску "Маринівка" (Донецька область), на місці бойових дій було знайдено ящик ПЗРК "Ігла".

1
Російські "Ігли". Фото: МЗС

"Пакувальний листок, що знаходився у ящику, свідчить про те, що зазначені ПЗРК зберігалися з 2001 року у військовій частині протиповітряної оборони ЗС РФ №33859 (м. Єйськ Краснодарського краю)", – повідомили в МЗС.

2
"Ігли" ще 14 квітня були на базі в РФ. Фото: МЗС

Остання відмітка про перевірку їх наявності у місці зберігання на складі в/ч №33859 датована 12 квітня 2014 року.

"Таким чином, ще 12 квітня зазначені ракетні комплекси зберігалися на військовій базі ЗС РФ у м. Єйськ, а вже 6 червня використовувалися терористами при штурмі пункту пропуску "Маринівка", – обурились українські дипломати.

"Передача РФ ПЗРК терористам не лише підтверджує факти прямого втручання РФ у внутрішні справи України та підтримку Росією тероризму як явища", – йдеться в повідомленні.

В МЗС України заявляють, що це – грубе порушення Росією міжнародних зобов’язань щодо контролю за зберіганням та передачами ПЗРК.

Як відомо, 6 червня на прикордонному пункті пропуску у Маринівці Донецької області українські прикордонники знищили кілька військових вантажівок та БТР бойовиків, які намагались прорватись із території Росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: