fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • На Антикорупційному форумі у Франківську Саакашвілі запевнив, що не є політичним проектом і чиєюсь "шісткою"

На Антикорупційному форумі у Франківську Саакашвілі запевнив, що не є політичним проектом і чиєюсь "шісткою"

Політика 23:23, 23.02, 2016

В Івано-Франківську відбувся Антикорупційний форум, організований головою Одеської ОДА, лідером руху "За очищення" Міхеїлом Саакашвілі. У "Платинум Холі" зібралися сотні місцевих політиків з різних партій, громадські активісти, депутати, держслужбовці, журналісти і звичайні мешканці міста.

Антикорупційний форум у Франківську розпочався з виступу співачки Руслани та гімну України. Свій виступ МіхеЇл Саакашвілі розпочав українською мовою і процитував "Каменяра" Івана Франка: "лупайте сю скалу…". Далі перейшов на російську і пообіцяв, що вдасться розбити тих, хто перешкоджає розвитку України.

Під час свого виступу Міхеїл Саакашвілі розповів, чому прем'єр-міністр Арсеній Яценюк називає його "популістом-гастролером".

"Зараз виступає Яценюк і каже мені: ти аферист, популіст… Це зараз я став популістом-гастролером? Виявляється, що реформи виглядають красиво, коли ти бачиш результат. А якщо результати цих реформ мають процес і ти повинен відмовитись від щоденних мільйонів, то ти вже популіст", – сказав Саакашвілі.

Франківський Антикорупційний форум привабив місцевих політиків з різних, часто конкуруючих середовищ. Послухати Саакашвілі й оцінити виборчий потенціал його руху прийшли і представники правлячої в місті "Свободи", і чисельна делегація УКРОПу, представники БПП "Солідарність", "Народного контролю" і навіть колишні регіонали. Зокрема, помітили відомого у Франківську підприємця Олександра Долішнього.

Депутат Івано-Франківської міськради від УКРОПу Володимир Олійник спробував потролити Саакашвілі, Антикорупційний рух якого критики часто називають проектом Адміністрації Президента. "Укропівець" поцікавився у Міхо і зали, чи погоджуються вони з тим, що найбільшим корупціонером в країні є президент, адже "риба гниє з голови", й запропонував проголосувати. У залі здійнялося чимало рук і пролунали оплески.

Саакашвілі відповів, що правила повинні бути для всіх однакові.

"Всі правила однакові для президента, для Саакашвілі, для міністрів, для всяких там місцевих чиновників. А бізнес-інтереси мають бути повністю відділені від держапарату", – зазначив Міхеїл Саакашвілі.

Саакашвілі наголосив, що якщо уряд Яценюка не справляється, то має піти.

"Якщо уряд не справляється, то він має піти, а він не йде, бо ви всі бачили, як Яценюк вміє чіплятись за трибуни та все інше", – сказав голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі.

Екс-президент Грузії наголосив, що не має наміру зазіхати на посаду Петра Порошенка, бо має "значно вищі амбіції – поміняти всі правила гри, змінити політичний клас". А на завершення Саакашвілі додав, що "ніколи не був проектом чи "шісткою" кого б то не було".

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: