fbpx

На арт-фестивалі "Трикутник" учасники могли розважатися на шести мистецьких локаціях. ВІДЕО

Культура 12:03, 04.07, 2016

У селі Воскресінці неподалік Коломиї вже вчетверте провели арт-фестиваль "Трикутник", покликаний популяризувати сучасне мистецтво, об'єднувати молодь та людей різних інтересів.

"Трикутником" фестиваль назвали не випадково, адже місце, на якому відбувається дійство, нагадує форму цієї фігури, і місцеві так його називають. Як розповідає місцева жителька, молодь завжди збиралась тут на свято Івана Купала, а згодом ініціатори об’єднались і вирішили зробити фестиваль, йдеться в сюжеті ТРК "Карпати".

Підготовка тривала понад 6 місяців. Організатори взяли за мету об’єднати молодь від Сходу до Заходу. Для того, щоб кожен міг навчитися нового та гарно провести час, створили 6 різноманітних локацій.

Арт-майданчик поєднав гончарство, різьбу по дереву, ліплення з полімерної глини, виготовлення ловців снів, свічок та м’яких іграшок. За бажанням можна було брати участь у будь-якому з майстер-класів.
Цікаво, що на фестивалі – близько 90 волонтерів з різних куточків України, а музична сцена "Трикутника" зібрала українські гурти практично з усіх куточків держави.
Літературна сцена відкрила світ поезії та познайомила з творчістю сучасних письменників. Були серед них й іванофранківці. Письменниця Мілена Вітровська у перший день фесту була єдиним представником цього міста.

Перед фестивалем розігрували квитки у соціальних мережах, адже організатори називають "Трикутник" не просто фестивалем і не просто назвою мальовничої місцини, а місцем – де зустрічаються друзі.

Читайте також: Фестивальне літо на Прикарпатті: етнографічні і мистецькі фести

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: