fbpx

На Богородчанщині освятили культурно-мистецький центр

Культура 09:49, 24.02, 2017

Культурно-мистецький центр "Скарбниця" Богородчанського районного Палацу культури розпочав свою діяльність ще у листопаді 2016 року. З того часу в центрі постійно відбуваються виставки народних умільців та майстрів Богородчанщини, експонуються кращі роботи художників, гончарів, скульпторів, ткаль та вишивальниць району, колекції сценічних костюмів, писанок, жіночих прикрас та багато іншого.

Днями культурно-мистецький центр "Скарбниця" урочисто освятили священики Богородчанської УГКЦ Івана Богослова отці Іван Мачкодера та Михайло Момот, а також отець Володимир Петришин УПЦКП Архистратига Михаїла, що у с. Саджава. Символічну стрічку перерізали дві майстрині – найстарша учасниця заходу 88-річна Ганна Пронь з с. Лесівка та наймолодша 8-річна Аня Черевко з с. Глибоке.

Всі присутні помолилися за мир в Україні та за плідну подальшу діяльність "Скарбниці". З вітальним словом виступили голова районної державної адміністрації Франко Єжак, селищний голова Богородчан Ростислав Заремба, начальник Богородчанського виробничого управління підземного зберігання газу Леопольд  Мисліборський.

Особливим дарунком для культурно-мистецького центру стала Біблія від священиків. Богородчанці сподіваються, що "Скарбниця" насправді буде осередком збереження традицій Бойківщини та місцем зустрічі талановитих та творчих особистостей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: