fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • На Богородчанщині зафіксували неопломбовані скриньки та на Рогатинщині дільниці не отримали бюлетені, – КВУ

На Богородчанщині зафіксували неопломбовані скриньки та на Рогатинщині дільниці не отримали бюлетені, – КВУ

Політика 11:00, 25.10, 2015

Зранку 25 жовтня на Прикарпатті Комітет виборців України зафіксував порушення у двох районах. У Рогатинському районі щонайменше дві дільниці не отримали бюлетені зранку. У Богородчанському районі – не всі скриньки були опломбовані.

Про це у коментарі КУРСу розповів член правління Івано-Франківської обласної організації Комітету виборців України Сергій Гайдей.

1

"У Рогатинському районі як мінімум на двох дільницях не було на початку ранкового засідання о 7:15 ще бюлетенів по виборах до обласної ради, бо вони передруковувалися і не встигли передатися. Може, є і більше таких дільниць, але це вже будуть з'ясовувати наші мобільні групи", – розповів Гайдей.

У Богородчанському районі також виникли проблеми.

"Там виборча комісія некоректно повелась. Вони не встигли опломбувати скриньки до 8 години на ранковому засіданні так, як це передбачає закон. Коли спостерігачі почали на це вказувати, вони грубо кажучи, сказали "замовчіть, бо ми вас видалимо з дільниці". Хоча насправді з 8 ранку до 8 вечора члени виборчих комісій  не можуть видалити спостерігачів, а лише на засіданні, яке починається о 20 годині", – прокоментував представник КВУ.

Він зазначив, що наразі мобільні групи спостерігачів КВУ їздять по дільницях, "звідки поступають сигнали про порушення", та беруть їх під пильний нагляд.

В Івано-Франківську всі дільниці відкрилися вчасно. Спостерігачі КВУ не помітили жодних порушень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: