fbpx

На "Буковелі" провели Всесвітній урок плавання. ФОТОРЕПОРТАЖ

Суспільство 19:11, 29.06, 2016

Більше півсотні артеківців стали учасниками Всесвітнього уроку плавання, який відбувається вже всьоме. А от Україна вперше долучилась до світової спільноти країн, які занепокоєні проблемою здоров'я людей та їх безпеки на воді.

В цьому році урок проходив в приблизно 500 місцях, а це більш як у 20 різних країнах. Минулого року майже 40 000 дітей взяли участь у Всесвітньому дні плавання та навчились плавати і правильно поводитись на воді.

"Ця соціальна акція направлена на попередження нещасних випадків на воді, оскільки утоплення залишається однією з основних причин ненавмисного травматизму та смертності дітей у віці від 4 до 14 років", – говорить один з організаторів та інструктор NSPF (National Swimming Pool Foundation) Іштван Кохан.

Кандидат в майстри спорту Яна Калинович протягом години розповідала про секрети плавання та можливі небезпеки на воді, а також як їх подолати.

Всесвітній урок плавання був створений як платформа для спільної роботи місцевих угруповань водних об'єктів, а також багатьох національних, регіональних і державних профілактичних організацій і організацій з безпеки на воді з метою донести цю важливу інформацію на місцевому та національному рівнях.

"Туркомплекс Буковель має десятки соціальних проектів, які покликані дбати про здоров’я підростаючого покоління, про фізичний та духовний розвиток дітей та молоді. Це стосується як зимових, так і літніх видів фізичної активності… Саме тому сьогодні Буковель підтримав цю ініціативу на Всесвітній день плавання, аби якомога більше дітей отримали знання та навики, щоб почуватись на воді впевнено і комфортно", – наголосив партнер з розвитку ТК "Буковель" Віктор Шевченко

До Всесвітнього уроку з плавання артеківці ретельно готувались. Серед загонів було проведено конкурс на кращий плакат.

Журі ретельно вивчало дитячі роботи і на завершення Уроку за старання діти одного з найактивніших загонів отримали в подарунок від Віктора Шевченка можливість покататись на водному атракціоні "Бетмен".

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: