fbpx

На Бурштинському водосховищі активісти затримали браконьєрів з 6 км сіток та майже 300 кг риби. ФОТО

Суспільство 09:47, 07.11, 2016

В ніч з 4 на 5 листопада 2016 року представники об'єднання "ЕкоМайдан Тернопіль", ГО "Захід З" спільно з Галицьким відділом поліції виявили та задокументували факт браконьєрства на водоймі Бурштинської ТЕС, який, за припущенням активістів, носить систематичний характер.

У результаті громадського рейду з водойми вилучено близько 6 км професійних сіток, 210 кг товстолобів та майже 60 кг іншої риби, йдеться у повідомленні ЕкоМайдан Тернопіль

Активісти припускають, що регулярність незаконної ловлі риби на водосховищі свідчить про серйозну кругову поруку та прибуткову незаконну схему, учасниками якої можуть бути чиновники області.

"Представники місцевої рибоохорони на чолі з Русланом Чорненьким тактично "відмовчуються", не бажаючи коментувати та роз'яснити ситуацію, що склалась на водоймі Бурштинської ТЕС. Громадські активісти, які брали участь у нічному рейді, сьогодні звинувачуються Івано-Франківськрибоохороною в "незаконній відеофіксації", в сторону громадського сектору лунають також тези, що начебто саме вони і займались злочинною діяльністю тієї ночі. Враховуючи безпідставні обвинувачення, хочемо зауважити, що про плановий виїзд на водойму Бурштинської ТЕС правоохоронці Галицького відділу поліції були завчасно попередженні (є запис розмови одного із активістів та фото з екрана мобільного, з якого здійснювався відповідний дзвінок), тому такі заяви є абсолютно безпідставними", – йдеться у повідомленні.

Активісти об'єднання "ЕкоМайдан Тернопіль" та ГО "Захід З" наголошують, що зловмисники, які здійснювали незаконний вилов риби, а також ті, хто причетний до цієї події, понесуть відповідальність, передбачену чинним законодавством, а усі подібні схеми будуть активно відслідковуватись і знищуватись.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: