fbpx

На Дегустаційному з’їзді виноробів Прикарпаття визначили кращі вина сезону

Суспільство 09:15, 16.02, 2015

П’ятий дегустаційний з’їзд виноробів зібрав у Івано-Франківську 120 виноградарів і шанувальників вина з шістьох областей України.

Журі клубу "Виноградарі Прикарпаття", а сам клуб організовує дегустаційні з’їзди, підрахували бали і визначили кращі вина сезону 2014-2015 років. Виноробів нагородили символічними відзнаками.

Перше місце в лізі сухих вин посів винороб Олександр Гетьман з купажним "Мерло-Рубін".

Кращим серед виноробів півсухих вин визнали Василя Кукурудза і його "Мерло".

У десертних – Богдана Гаморака, вино "Старий Тлумач" з винограду сорту Кадарка.

Серед плодово-ягідних з вином "Вишня" переміг Василь Парфан.

Винороба, чиє вино отримало найвищі оцінки всіх дегустаторів, нагородили перехідним Кубком. Цьогоріч його володарем став винороб Василь Парфан.

Винороби представили на конкурс 40 вин – по 10 у 4 лігах. Цього разу, на відміну від попередніх з’їздів, організатори вирішили не втомлювати дегустаторів 50-60 зразками вин, які винороби зазвичай пропонують на конкурс. Натомість вони провели попередню дегустацію, на якій відбракували неякісні вина.

Серед сухих, півсолодких, десертних і плодово-ягідних визначали по три кращих у кожній лізі методом "сліпого" голосування. Дегустатори ставили оцінки винам, не знаючи, хто їх виготовив і з якого сорту винограду, – всім винам на дегустації були присвоєні порядкові номери.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: