fbpx

На Долинщині обговорили проблеми в лісовій галузі

Суспільство 14:58, 31.08, 2016

У селищі Вигода Долинського району відбулась нарада щодо розвитку лісової галузі Прикарпаття.

У її роботі взяв участь народний депутат України Анатолій Матвієнко, голова Долинської райдержадміністрації Юрій Мазур, начальник управління лісового та мисливського господарства Олексій Голубчак, представники деревообробних підприємств, громадські активісти.
 

Було визначено ряд першочергових заходів для вирішення найважливіших проблем галузі. Зокрема, йшлося про масове всихання смерекових лісів у Карпатах. Так, за словами Олексія Голубчака, у зв’язку з рядом факторів наразі існує тенденція щодо збільшення таких площ, що несе велику загрозу для екології Карпатського регіону. Учасникам засідання було продемонстровано фото та відеоматеріали, які свідчать про великі масштаби цієї проблеми.

У свою чергу, Анатолій Матвієнко наголосив на потребі прийняття невідкладних кроків задля врегулювання ситуації.

«Потрібно долучати до цього процесу європейських фахівців, можливо, звертатися про фінансову чи будь-яку іншу підтримку до наших партнерів. Зволікаючи, не приділяючи цьому питанню достатньої уваги зараз, у найближчій перспективі ми можемо отримати значно гіршу ситуацію», – зазначив народний обранець.

Окрім того, на нараді обговорили охорону існуючих та висадку нових лісів, потребу врегулювання вирубки сухостійних насаджень на висоті понад 1100 м над рівнем моря, будівництво лісових доріг.

Також Анатолій Матвієнко акцентував на потребі залучення інвестицій у галузь, запровадження новітніх технологій та стимулювання переробки деревини у кінцевий продукт.

«Ми зобов’язані створити належні умови для роботи таких підприємств», – наголосив народний депутат України. 

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: