fbpx

На Долинщині освятили храм Введення Пречистої Діви Марії. ФОТО

Суспільство 12:35, 05.12, 2016

Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин 4 грудня освятив храм Введення Пречистої Діви Марії у селі Лужки Долинського району.

Владика разом зі священнослужителями спершу освятили святий престіл, а відтак храм зсередини та назовні. Під час цього священнодійства Кир Володимир звернувся до громади, пояснюючи дії священиків, для належного розуміння та поваги до святого храму, інформує прес-служба Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ.

Проповідник закликав звертати особливу увагу батьків на християнське виховання дітей, адже від цього великою мірою залежить майбутнє нашої держави.

"Свято Введення в храм Пречистої Діви Марії закликає нас, щоб ми привчали наших дітей не тільки часто ходити до святого храму, але й навчати їх завжди зі щирим серцем і безмежною довірою молитися Богу, не боячись називати Його своїм Небесним Отцем", – підсумував Владика.

Після служби Божої Митрополит відслужив панахиду за світлої пам'яті прот. Ярославом Лесівом, який походив з цього села. До речі, о. – член Української Гельсінкської групи (УГГ), активний учасник національно-патріотичного і релігійного руху, борець за легалізацію УГКЦ. 25 років тому він трагічно загинув у автокатастрофі.

Далі були зачитані та врученні подячні грамоти для всіх жертводавців, ктиторів та доброчинців новозведеної святині. Традиційно Митрополит Володимир закликав усіх присутніх завжди згадувати в своїх молитвах українських воїнів, котрі боронять нашу землю перед лицем агресора. 

Завершилось свято освяченням пам'ятної дошки прот. Ярославу Лесіву. Владика Володимир здійснив освячення та поділився власними спогадами про покійного отця. Пролунали теплі слова спогадів і від побратимів та односельчан великого отця нашої Церкви.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: