fbpx

На Долинщині завершився благодійний проект "Гошівський різдвяний пленер"

Культура 13:57, 28.12, 2015

У Гошівському греко-католицькому монастирі Чину св. Василія Великого завершився благодійний проект "Гошівський різдвяний пленер", у якому брали участь митці з різних областей. Десять днів художники присвятили написанню картин, які будуть виставлені на аукціоні.

"Як прийнято, художники працюють на самоті – в своїх майстернях, обкладаючись різними малюнками та матеріалами. А на подібних пленерах ми маємо можливість поспілкуватися одні з одними, попрацювати разом. Це допомагає набратися душевної енергії та натхнення не тільки від природи, але й від зустрічі з колегами, простими людьми", – розповіла учасник пленеру Тетяна Красна.

Висловити вдячність учасникам заходу на церемонію закриття приїхав заступник голови облдержадміністрації Ігор Пасічняк.

"Ми щиро вдячні отцю Дам’яну Кастрану, меценату Віктору Вінтоняку та усім, хто підтримав нашу ідею і долучився до проведення Гошівського Різдвяного пленера, – зазначив Ігор Пасічняк. – Дуже важливо, що завдяки цьому проекту ми зможемо допомогти нашим пораненим учасникам АТО, адже кошти, які ми отримаємо від продажу написаних тут робіт, заплановано витратити на придбання реабілітаційного обладнання".

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: