fbpx

На фестиваль "Карпатський ПРОСТІР" у Франківськ приїде близько 400 учасників з 13 країн

Культура 15:51, 26.04, 2017

Сьогодні в Івано-Франківській ОДА розповіли про події фестивалю «Карпатський ПРОСТІР», що пройде у місті 5-7 травня.

Особливістю фестивалю є тематично та локально скомпоновані мистецькі осередки.  Події пройдуть на 8 локаціях, серед яких краєзнавчий музей та Музей мистецтв Прикарпаття, Івано-Франківський академічний обласний театр ляльок ім. Марійки Підгірянки, Вічевий майдан, обласна філармонія, відпочинковий комплекс “Люм’єр” та інші. Фестиваль пройде удруге, а на його фінансування з бюджетів міста та області виділили понад 800 тисяч гривень, 900 тисяч гривень – Міністерство культури, понад 1 мільйон гривень – інші співорганізатори.

Почесними гостями стануть представники з Естонії, Грузії та Азербайджану. Загалом учасниками стануть представники із 13 країн, очікують близько 400 гостей, серед яких 40 дипломатів та послів.

“Ми зможемо показати можливості української культури та побачити міжнародні особливості”, – наголосив начальник управління культури Івано-Франківської ОДА Володимир Федорак.

Родзинкою фестивалю організатори називають локацію кулінарного мистецтва та винну локацію, де представлять вина Грузії, Молдови та України. У кінопрограмі – показ фільмів-переможців різних кінофестивалів і премій, як-от “Жива ватра”, “Гніздо горлці” та інші. У рамках “Карпатського простору” також відбудеться гала-концерт класичної музики за участі солістів країн-учасниць, а також найпопулярніші арії з оперети “Сільва” Імре Кальмана у виконанні артистів Будапештського театру опери та мюзиклу. У Франківську також заспівають Олег Скрипка під супровід оркестру НАОНІ, гурт Мандри та Тіна Кароль. На фестивалі організують локацію джазової музики. На майдані Шетицького також пройде акція  “Карпатський лабіринт”.

Детальну програму фестивалю надрукують на буклетах тиражем 20 тисяч примірників, а також на бордах, які будуть розміщені у місті.

Нагадаємо, з 14 по 18 червня в Івано-Франківську проходитиме мистецький фестиваль "Porto Franko", який поєднає у собі музичну, літературну, театральну, екологічну, кіно та візуальну програми.

 

Катерина Котвіцька,

цей матеріал було підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів за підтримки Національного фонду на підтримку демократії NED

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: