fbpx

На фестивалі пісень, народжених в АТО, прикарпатці були серед кращих

Культура 11:33, 23.05, 2016

У двадцятку лауреатів першого всеукраїнського фестивалю "Пісні, народжені в АТО" увійшов франківський гурт "Рокгазм", який виконує композицій на вірші легендарного кіборга Станіслава Паплінського.

В Івано-Франківську створили новий музичний гурт "Рокгазм". Він об’єднав чотирьох професійних музикантів, які обрали собі незвичний репертуар. Виконують вони композиції на слова Станіслава Паплінського, славнозвісного незламного кіборга, який майже півроку провів у полоні терористів.

 

Вже півроку як Станіслав Паплінський переїхав до Івано-Франківська і тепер вважає це місто рідним. 

Читайте також: На Прикарпатті Станіслав Паплінський після 197 днів полону поділився спогадами

Разом із музикантами з "Рокгазму" Станіслав взяв участь у першому фестивалі "Пісні, народжені в АТО", який відбувся у минулі вихідні в Дніпрі. 

На фесті франківська команда виконала знамениту пісню "Туман", яку Папік (позивний Стаса Паплінського) присвятив полеглому в ДАП другу. Франківський бард Мартин Небог поклав на музику вірш кіборга. Композиція отримала нагороду. 

 

Як повідомив на своїй сторінці у Фейсбук Стас Паплінський, на фестивалі визначили 20 кращих композицій і на тому зупинилися. Всі кращі пісні відзначили символічними нагородами. Спеціальних номінацій не призначали. Таку практику триматимуть і надалі. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: