fbpx

На форум кардіохірургів до Івано-Франківська приїхали фахівці з Польщі, Білорусії та Німеччини

Суспільство 16:45, 25.05, 2017

На Прикарпатті стартував сьомий українсько-польський форум "Прогресивні досягнення в кардіохірургії – обмін досвідом".

Представники обласної та міської влади привітали кардіохірургів з іноземних країн, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

"Сьогодні до нас завітали провідні кардіохірурги. Своєю працею вони рятують людей. Цей форум допоможе знайти рішення для вдосконалення їх роботи, – наголосив Олег Гончарук.  Хочу відзначити, що створення сучасних кардіологічних центрів є пріоритетним для влади та дасть можливість знизити захворюваність серед населення".

Також посадовець підкреслив, що важливим досягненням для Івано-Франківщини є відкриття кардіохірургічного відділення в центральній міській клінічній лікарні, та побажав учасникам форуму плідної роботи, нових корисних знань та позитивних вражень.

Олег Гончарук та Олександр Сич нагородили медаллю "За заслуги перед Прикарпаттям" директора Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М. Амосова, голову правління асоціації серцево-судинних хірургів Василя Лазоришинця. Виступаючи, він зазначив:

"До нашої асоціації входить 39 кардіоцентрів по всій країні, у 28 з них виконується повний спектр кардіохірургічних втручань, у тому числі на "відкритому» серці".

Також провідний фахівець зауважив, що, незважаючи на досягнуті успіхи усіх цих центрів, перед медициною України стоїть ряд важливих невирішених проблем, над якими потрібно працювати.

Упродовж 25-26 травня провідні вітчизняні лікарі спільно з найкращими медиками країн-сусідів обговорюватимуть актуальні проблеми галузі, нові напрямки кардіохірургії, ділитимуться досвідом та досягненнями.

Додамо, що представники асоціації серцево-судинних хірургів України вручили посадовцям та лікарям Прикарпаття відзнаки за участь та дієву допомогу в організації сьомого українсько-польського кардіохірургічного форуму. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: