fbpx

На Франківщині на ремонт комп'ютерного томографа шукають 4 мільйони гривень

Суспільство 17:39, 20.07, 2016

До Івано-Франківської обласної ради надійшло звернення від керівництва обласної клінічної лікарні з приводу комп’ютерного томографа, що вийшов з ладу. Необхідно близько 4 мільйонів гривень на ремонт генератора і трубки.

Про це сьогодні на засіданні постійної комісії Івано-Франківської обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики повідомив голова комісії Манолій Піцуряк, пише КУРС із посиланням на ГК.

До слова, в області це єдиний комп’ютерний томограф, за допомогою якого містяни можуть отримати безоплатне високоінформативне обстеження, що дає можливість за короткий час оцінити стан більшості органів людини. Ця діагностика допомагає лікарям поставити правильний діагноз і призначити необхідне та своєчасне лікування.

Комп’ютерні томограми внутрішніх органів, кісток, м’яких тканин і кровоносних судин забезпечують більшу чіткість і детальність, ніж звичайні рентгенівські дослідження.

В зв’язку з цим сьогодні комісія погодила доручити департаменту фінансів та департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА відшукати ці кошти, забезпечити ремонт томографа та вирішити це питання по суті.

Поки що генератор позичили з Києва на обмежений термін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: