fbpx

На Франківщині понад 100 тисяч домогосподарств звернулися за субсидіями

Економіка 12:18, 25.07, 2016

У січні – червні 2016 року за субсидіями для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг звернулись 100,5 тис. домогосподарств області (в 1,6 раза більше, ніж у відповідному періоді 2015 р.), з них 37,9% – звернулись вперше.

Із загальної кількості домогосподарств, які звернулися за субсидіями, 51% проживають у сільській місцевості. Більш ніж четверта частина звернень (27,5%), припадає на м. Івано-Франківськ; серед районів області найбільше звернень надійшло від домогосподарств Коломийського та Косівського районів (10,6% та 8,9% відповідно), найменше – міст Болехова та Яремче (0,3% та 1,1% відповідно), Рогатинського, Калуського та Верховинського районів (0,9% – 1,3%), повідомляють в Головному управлінні статистики в Івано-Франківській області.

Упродовж січня – червня поточного року призначено субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг 114,8 тис. домогосподарств (у 2,8 раза більше, ніж у відповідному періоді 2015 р.), з них у міських поселеннях – 59 тис. домогосподарств, у сільській місцевості – 55,8 тис. За цей період у містах Болехові та Калуші, Богородчанському, Городенківському, Долинському, Калуському, Надвірнянському та Рогатинському районах призначено такі субсидії у 2,1–6,5 раза більше від загальної кількості домогосподарств, які звернулися за субсидіями, у м. Івано-Франківську – на 12,4% більше.

Частка домогосподарств, які одержували субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, становила 36,9% від загальної загальної кількості домогосподарств області. Із усієї кількості домогосподарств, які отримали субсидії у червні п. р., 37,3% – домогосподарства м. Івано-Франківська, 12,2% – м. Коломиї, 11,8% – м. Калуша. Найменша частка домогосподарств, що отримали субсидії у червні, – у Верховинському районі (0,1%), у Калуському – жодного.

Загальна сума субсидій, призначених домогосподарствам для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг у січні – червні п. р., становила 133,1 млн грн (у відповідному періоді торік – 10,8 млн грн), з неї у міських поселеннях – 45,5 млн грн, у сільській місцевості – 87,6 млн грн. Із загальної суми відшкодуваннь, призначених домогосподарствам області протягом січня – червня п. р., більше половини (51%) припадає на м. Івано-Франківськ, Коломийський, Надвірнянський, Косівський та Калуський райони.

Середній розмір призначеної субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг у розрахунку на одне домогосподарство у червні 2016 р. становив 263,9 грн проти 186 грн у червні попереднього року. Нижчою від обласного показника був середній розмір призначеної субсидії у розрахунку на одне домогосподарство у містах Бурштині, Болехові, Яремчі, Коломиї, Тисменицькому, Городенківському, Галицькому, Тлумацькому, Рожнятівському, Косівському, Долинському, Надвірнянському та Рогатинському районах (53,5 грн – 262,5 грн), а у Снятинському, Калуському, Богородчанському, Верховинському, Коломийському районах та м. Івано-Франківську – вищою обласного показника (310,8 грн – 647,1 грн). Середній розмір призначеної субсидії для одного домогосподарства у м. Калуші сягнув понад 1250 грн.

Крім того, упродовж шести місяців 2016 р. 10,1 тис. домогосподарств (77,3% із числа тих, які звернулися) призначено субсидії готівкою на відшкодування витрат для придбання скрапленого газу та пічного побутового палива. Значна частка таких домогосподарств зосереджена у Надвірнянському (22,3%), Косівському (15,5%), Рожнятівському (10,6%) та Калуському (9,1%) районах.

Загальна сума субсидій готівкою, призначених домогосподарствам за січень – червень п. р. на відшкодування витрат для придбання скрапленого газу та пічного побутового палива, становить 16,5 млн грн, з неї у сільській місцевості – 16,2 млн грн. На домогосподарства Надвірнянського, Косівського, Калуського, Рожнятівського, Богородчанського та Верховинського районів припадає більше двох третин (69,2%) загальної суми призначених коштів.

Середній розмір призначеної субсидії готівкою у розрахунку на одне домогосподарство у червні 2016 р. становив 1805,4 грн проти 1332,5 грн у червні торік. Найвищим цей показник був у Городенківському, Рогатинському, Снятинському, Галицькому, Тлумацькому та Долинському районах (понад 2000 грн), нижчим – у Косівському, Рожнятівському, Калуському районах та м. Яремче (менше 1700 грн).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: