fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Культура
  • На Франківщині визначили лауреатів обласної премії імені Патріарха Володимира Романюка та Митрополита Андрея Шептицького

На Франківщині визначили лауреатів обласної премії імені Патріарха Володимира Романюка та Митрополита Андрея Шептицького

Культура 17:47, 08.12, 2016

Сьогодні відбулося підсумкове засідання комісії з присудження обласної премії імені Патріарха Володимира Романюка та Митрополита Андрея Шептицького.

Заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Ігор Пасічняк зазначив, що запроваджена така премія для поширення традицій високоморальних українців-духовників, продовження започаткованих ними традицій у сучасному сакральному, образотворчому мистецтві і у духовній літературі та окреслив питання розгляду поданих робіт на здобуття цієї премії і визначення переможців відповідно до положення про проведення конкурсу, передає прес-служба ОДА.

Під час засідання члени комісії ознайомилися з роботами, які надійшли на її розгляд. За результатами їх обговорення та таємного голосування були визначені переможці цьогорічного конкурсу. Зокрема, у номінації "Духовне друковане слово" здобув перемогу поет, літературознавець, критик Любомир Стринаглюк за книгу "Знаки часу. Розпізнання"; у номінації "Образотворче та народне сакральне мистецтво" – реставратор Петро Глухий та у номінації "Новостворені сакральні об’єкти" – релігійна громада церкви Святого Василія Великого м. Косів.

Важливо зазначити, що переможці та учасники цього конкурсу, роботи яких відзначилися майстерністю виконання на найвищому професійному рівні, утверджують високі гуманістичні ідеали та збагачують історичну пам’ять українського народу, отримають почесні нагороди. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: