fbpx

На Франківщині заклади соціальної сфери на 50% готові до нового опалювального сезону

Суспільство 16:47, 20.07, 2016

Сьогодні відбулося друге засідання обласного оперативного штабу із забезпечення сталого проходження опалювального сезону, попередження аварій та проведення оперативних відновлювальних робіт на об’єктах життєзабезпечення в осінньо-зимовий період 2016-2017 років.

Під час засідання обговорювалися питання підготовки об’єктів соціальної сфери, паливно-енергетичного комплексу та житлово-комунального господарства до сталого проходження опалювального періоду. Окрім того, йшлося і про стан розрахунків за спожитий газ та теплову енергію, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Як зазначила директор департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури ОДА Жанна Табанець, наразі усі заклади соціальної сфери на 50% готові до осінньо-зимового періоду.

"Житловий фонд області підготовлений на 54%, заклади освіти – на понад 65%, медицини – 53%, сфера теплоенергетики – на 55%,  повідомила посадовець. – Низьким залишається рівень готовності забезпечення твердим паливом закладів соціальної сфери".

Жанна Табанець також зауважила, що активно ведеться робота щодо скорочення норм споживання енергоносіїв та переведення котелень на альтернативні види палива.

"Одинадцять котелень бюджетної сфери із 23 запланованих уже працюють на відновлювальних джерелах енергії, зокрема на дровах, три котельні працюють на брикетах",  розповіла директор департаменту.

Зазначалося також, що невідкладного вирішення потребують питання погашення заборгованості за спожитий природний газ підприємством "Івано-Франківськтеплокомуненерго".

Під час заходу керівники департаментів ОДА та підприємств паливно-енергетичного комплексу області доповіли про стан справ, пов’язаний із забезпеченням сталого проходження опалювального періоду та окреслили шляхи вирішення проблемних питань.   

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: